Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Kunnan liikuntatoimen turvallisuuden johtaminen

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Details

Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
PublisherTampereen teknillinen yliopisto: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Number of pages16
ISBN (Electronic)978-952-15-2772-2
Publication statusPublished - 2012
Publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.
PublisherTampereen teknillinen yliopisto: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Abstract

Asiakkaiden turvallisuuden varmistaminen tulee olla kuntien liikuntapalveluiden tuottamisen tärkein periaate. Turvallisuuden varmistamisessa tulee pyrkiä ennaltaehkäisevään toimintaan. Riittävää toimintaa ei ole se, että ongelmiin reagoidaan pelkästään sattuvien tapaturmien tai asiakaspalautteen perusteella. Liikuntapaikkojen riskejä tulee arvioida suunnitelmallisesti ja pyrkiä ennaltaehkäisemään kaikki tapaturmat.

Ennaltaehkäisevä toiminta edellyttää tiettyä järjestelmällisyyttä ja oikeanlaista turvallisuuden johtamista. Kukin kunta voi suunnitella turvallisuuden johtamisen toimintonsa omiin olosuhteisiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Tietyt yleisesti turvallisuuden varmistamisen kannalta tärkeiksi havaitut toiminnot tulee kuitenkin huomioida suunnittelussa. Tässä oppaassa annetaan ohjeistusta siitä, mitä asioita kannattaa huomioida, kun kunnan liikuntatoimessa lähdetään rakentamaan järjestelmällisiä toimintatapoja liikuntapaikkojen turvallisuuden varmistamiseksi.

Tähän oppaaseen on kirjoitettu tiivis peruspaketti laajasta aiheesta. Laajemmin aiheeseen voi syventyä esimerkiksi oppaan lopussa olevien lisätietolinkkien kautta. Opas on laadittu nimenomaan asiakasturvallisuuden eli liikuntapaikkoja käyttävien henkilöiden turvallisuuden varmistamisen näkökulmasta. Tämän lisäksi kuntien tulee varmistaa myös työturvallisuus eli omien työntekijöidensä turvallisuus työtehtävien suorittamisessa.

Tämä opas on laadittu osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta ”Ulkoliikuntapaikkojen turvallisuuden hallitseminen ja kuntien liikuntatoimen turvallisuuden johtaminen”.

Publication forum classification

Field of science, Statistics Finland

Downloads statistics

No data available