Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Standard

Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla. / Yläoutinen, Jyrki; Peltoniemi, Sanna .

Oppiva kampus: How to co-create campus?. ed. / Suvi Nenonen; Sami Kärnä; Juha-Matti Junnonen; Sari Tähtinen; Niclas Sandström. Tampere : Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, 2015. p. 350-359.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Harvard

Yläoutinen, J & Peltoniemi, S 2015, Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla. in S Nenonen, S Kärnä, J-M Junnonen, S Tähtinen & N Sandström (eds), Oppiva kampus: How to co-create campus?. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Tampere, pp. 350-359.

APA

Yläoutinen, J., & Peltoniemi, S. (2015). Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla. In S. Nenonen, S. Kärnä, J-M. Junnonen, S. Tähtinen, & N. Sandström (Eds.), Oppiva kampus: How to co-create campus? (pp. 350-359). Tampere: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy.

Vancouver

Yläoutinen J, Peltoniemi S. Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla. In Nenonen S, Kärnä S, Junnonen J-M, Tähtinen S, Sandström N, editors, Oppiva kampus: How to co-create campus?. Tampere: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. 2015. p. 350-359

Author

Yläoutinen, Jyrki ; Peltoniemi, Sanna . / Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla. Oppiva kampus: How to co-create campus?. editor / Suvi Nenonen ; Sami Kärnä ; Juha-Matti Junnonen ; Sari Tähtinen ; Niclas Sandström. Tampere : Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, 2015. pp. 350-359

Bibtex - Download

@inbook{e67ff71ff891452f9d6f9ee8f6bd1bef,
title = "Laboratorioiden yhteisk{\"a}ytt{\"o} yliopistokampuksilla",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} artikkelissa kuvataan, miten laboratorioiden yhteisk{\"a}ytt{\"o}isyytt{\"a} on menestyksekk{\"a}{\"a}sti sovellettu biol{\"a}{\"a}ketieteellisell{\"a} yliopistokampuksella 1990-luvulta l{\"a}htien ja miten yhteisk{\"a}ytt{\"o}isyys on vaikuttanut tilaratkaisuihin eri mittakaavoissa. Artikkelissa esitell{\"a}{\"a}n core-laboratorion malli ratkaisuna yhteisk{\"a}ytt{\"o}isyyden haasteisiin. Core-laboratorion tarkoituksena on tarjota tiettyj{\"a} erikoispalveluita, joita tutkija voi hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} tutkimukseensa parhaiten soveltuvalla tavalla. T{\"a}m{\"a}n lis{\"a}ksi yhteisk{\"a}ytt{\"o}isi{\"a} resursseja kehitet{\"a}{\"a}n paikallisella tasolla. Pienemm{\"a}t, paikallisen tason core-laboratoriot palvelevat alan tutkimusta alueellisesti kampuksen, rakennuksen tai huoneistojen mittakaavassa.Tapaustutkimuksen tulokset osoittavat, ett{\"a} laboratorioiden yhteisk{\"a}ytt{\"o}isyydess{\"a} on paljon potentiaalia tutkijoiden tietotaidon vaihdon, yhteis{\"o}llisyyden kehittymisen ja kustannustehokkaan toiminnan n{\"a}k{\"o}kulmista. Henkil{\"o}st{\"o}n rekrytoinnin ja sitoutuneisuuden n{\"a}k{\"o}kulmista voidaan n{\"a}hd{\"a}, ett{\"a} parhaat laboratoriot houkuttelevat parhaita tutkijoita. Globalisaation my{\"o}t{\"a} kilpailu huippuosaajista vaikuttaa kiihtyv{\"a}n ja kansainv{\"a}linen kilpailu on jatkuvasti k{\"a}ynniss{\"a}. Pienelle maalle kuten Suomi, yhteisk{\"a}ytt{\"o}isyyden ja jaettujen resurssien toimintamalli tarjoaa mahdollisuuden kehitt{\"a}{\"a} ja yll{\"a}pit{\"a}{\"a} state-of-art -laboratorioymp{\"a}rist{\"o}j{\"a}.",
author = "Jyrki Yl{\"a}outinen and Sanna Peltoniemi",
note = "EXT={"}Yl{\"a}outinen, Jyrki{"}",
year = "2015",
month = "3",
language = "Suomi",
isbn = "978-952-15-3478-2",
pages = "350--359",
editor = "Suvi Nenonen and Sami K{\"a}rn{\"a} and Juha-Matti Junnonen and Sari T{\"a}htinen and Niclas Sandstr{\"o}m",
booktitle = "Oppiva kampus",
publisher = "Suomen Yliopistokiinteist{\"o}t Oy",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Download

TY - CHAP

T1 - Laboratorioiden yhteiskäyttö yliopistokampuksilla

AU - Yläoutinen, Jyrki

AU - Peltoniemi, Sanna

N1 - EXT="Yläoutinen, Jyrki"

PY - 2015/3

Y1 - 2015/3

N2 - Tässä artikkelissa kuvataan, miten laboratorioiden yhteiskäyttöisyyttä on menestyksekkäästi sovellettu biolääketieteellisellä yliopistokampuksella 1990-luvulta lähtien ja miten yhteiskäyttöisyys on vaikuttanut tilaratkaisuihin eri mittakaavoissa. Artikkelissa esitellään core-laboratorion malli ratkaisuna yhteiskäyttöisyyden haasteisiin. Core-laboratorion tarkoituksena on tarjota tiettyjä erikoispalveluita, joita tutkija voi hyödyntää tutkimukseensa parhaiten soveltuvalla tavalla. Tämän lisäksi yhteiskäyttöisiä resursseja kehitetään paikallisella tasolla. Pienemmät, paikallisen tason core-laboratoriot palvelevat alan tutkimusta alueellisesti kampuksen, rakennuksen tai huoneistojen mittakaavassa.Tapaustutkimuksen tulokset osoittavat, että laboratorioiden yhteiskäyttöisyydessä on paljon potentiaalia tutkijoiden tietotaidon vaihdon, yhteisöllisyyden kehittymisen ja kustannustehokkaan toiminnan näkökulmista. Henkilöstön rekrytoinnin ja sitoutuneisuuden näkökulmista voidaan nähdä, että parhaat laboratoriot houkuttelevat parhaita tutkijoita. Globalisaation myötä kilpailu huippuosaajista vaikuttaa kiihtyvän ja kansainvälinen kilpailu on jatkuvasti käynnissä. Pienelle maalle kuten Suomi, yhteiskäyttöisyyden ja jaettujen resurssien toimintamalli tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja ylläpitää state-of-art -laboratorioympäristöjä.

AB - Tässä artikkelissa kuvataan, miten laboratorioiden yhteiskäyttöisyyttä on menestyksekkäästi sovellettu biolääketieteellisellä yliopistokampuksella 1990-luvulta lähtien ja miten yhteiskäyttöisyys on vaikuttanut tilaratkaisuihin eri mittakaavoissa. Artikkelissa esitellään core-laboratorion malli ratkaisuna yhteiskäyttöisyyden haasteisiin. Core-laboratorion tarkoituksena on tarjota tiettyjä erikoispalveluita, joita tutkija voi hyödyntää tutkimukseensa parhaiten soveltuvalla tavalla. Tämän lisäksi yhteiskäyttöisiä resursseja kehitetään paikallisella tasolla. Pienemmät, paikallisen tason core-laboratoriot palvelevat alan tutkimusta alueellisesti kampuksen, rakennuksen tai huoneistojen mittakaavassa.Tapaustutkimuksen tulokset osoittavat, että laboratorioiden yhteiskäyttöisyydessä on paljon potentiaalia tutkijoiden tietotaidon vaihdon, yhteisöllisyyden kehittymisen ja kustannustehokkaan toiminnan näkökulmista. Henkilöstön rekrytoinnin ja sitoutuneisuuden näkökulmista voidaan nähdä, että parhaat laboratoriot houkuttelevat parhaita tutkijoita. Globalisaation myötä kilpailu huippuosaajista vaikuttaa kiihtyvän ja kansainvälinen kilpailu on jatkuvasti käynnissä. Pienelle maalle kuten Suomi, yhteiskäyttöisyyden ja jaettujen resurssien toimintamalli tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja ylläpitää state-of-art -laboratorioympäristöjä.

M3 - Chapter

SN - 978-952-15-3478-2

SP - 350

EP - 359

BT - Oppiva kampus

A2 - Nenonen, Suvi

A2 - Kärnä, Sami

A2 - Junnonen, Juha-Matti

A2 - Tähtinen, Sari

A2 - Sandström, Niclas

PB - Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

CY - Tampere

ER -