Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Signaalinkäsittelyn sovellukset

Research output: Book/ReportBookProfessional

Details

Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
PublisherTampereen teknillinen yliopisto
Number of pages134
ISBN (Electronic)978-952-15-2636-7
ISBN (Print)978-952-15-2635-0
Publication statusPublished - 2011
Publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Publication series

NameTampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste
Volume2011:1
ISSN (Print)1459-4609

Abstract

Käsillä oleva moniste on tarkoitettu opetusmateriaaliksi Tampereen teknillisen yliopiston signaalinkäsittelyn laitoksen kurssille "Signaalinkäsittelyn sovellukset". Materiaali on kehittynyt nykyiseen muotoonsa luennoidessani aiheesta Jyväskylän yliopistossa lukuvuonna 1995–1996, Tampereen yliopistossa lukuvuonna 1999–2000 ja Tampereen teknillisessä yliopistossa lukuvuosina 1999–2011. Monisteen edellinen versio ilmestyi vuonna 2010, ja siihen verrattuna tässä painoksessa kappaleiden järjestys on muuttunut ja kappale 6 on uusi. Lisäksi tähän versioon on lisätty harjoitustehtäviä sekä tehty lukuisia pienempiä korjauksia.

Kurssi ja sen materiaali ovat jatkoa kurssille "Signaalinkäsittelyn menetelmät", jonka pääpaino on lineaaristen järjestelmien teoriassa. Tässä monisteessa keskitytään enemmän sovelluksiin. Moniste esittelee seuraavat aihepiirit: näytteenottotaajuuden muuntelu, adaptiivinen suodatus, spektrin estimointi, oppivat järjestelmät, tilastollinen signaalinkäsittely, signaaliprosessorit ja äänisignaalin pakkaaminen, epälineaarinen suodatus. Aihepiirien valinnassa on pyritty luomaan katsaus tärkeimpiin nykyaikaisten sovellusten käyttämiin menetelmiin.

Lisäinformaatiota löytyy kurssin kotisivulta, jonka osoite on http://www.cs.tut.fi/kurssit/SGN-1251/. Sivulta löytyy myös monisteen tuorein versio PDF-muodossa.

Kurssin "Signaalinkäsittelyn menetelmät" materiaali puolestaan löytyy osoitteesta http://www.cs.tut.fi/kurssit/SGN-1201/.

Monistetta on käytetty opetusmateriaalina vastaavilla kursseilla Tampereen AMK:ssa, Kemi-Tornion AMK:ssa, Jyväskylän AMK:ssa, Oulun AMK:ssa, Kuopion yliopistossa sekä TTY:n koordinoimassa DI-muuntokoulutuksessa Kuopiossa. Pyynnöstä materiaalin käytölle voidaan myöntää lupa myös muualla. Tällöin voin tarvittaessa toimittaa myös luentokalvot sekä harjoituksissa käytettäviä Matlab-skriptejä.

Publication forum classification

Field of science, Statistics Finland

Downloads statistics

No data available