Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Tietojohtaminen

Research output: Book/ReportBookProfessional

Standard

Tietojohtaminen. / Laihonen, Harri; Hannula, Mika; Helander, Nina; Ilvonen, Ilona; Jussila, Jari; Kukko, Marianne; Kärkkäinen, Hannu; Lönnqvist, Antti; Myllärniemi, Jussi; Pekkola, Samuli; Virtanen, Pasi; Vuori, Vilma; Yliniemi, Terhi.

Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi, 2013. 84 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

Harvard

Laihonen, H, Hannula, M, Helander, N, Ilvonen, I, Jussila, J, Kukko, M, Kärkkäinen, H, Lönnqvist, A, Myllärniemi, J, Pekkola, S, Virtanen, P, Vuori, V & Yliniemi, T 2013, Tietojohtaminen. Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi, Tampere.

APA

Laihonen, H., Hannula, M., Helander, N., Ilvonen, I., Jussila, J., Kukko, M., ... Yliniemi, T. (2013). Tietojohtaminen. Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi.

Vancouver

Laihonen H, Hannula M, Helander N, Ilvonen I, Jussila J, Kukko M et al. Tietojohtaminen. Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi, 2013. 84 p.

Author

Laihonen, Harri ; Hannula, Mika ; Helander, Nina ; Ilvonen, Ilona ; Jussila, Jari ; Kukko, Marianne ; Kärkkäinen, Hannu ; Lönnqvist, Antti ; Myllärniemi, Jussi ; Pekkola, Samuli ; Virtanen, Pasi ; Vuori, Vilma ; Yliniemi, Terhi. / Tietojohtaminen. Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi, 2013. 84 p.

Bibtex - Download

@book{a387c3b9685846db96e2cd7f4875796e,
title = "Tietojohtaminen",
abstract = "Tieto on aina ollut kaiken inhimillisen toiminnan peruste. Sen t{\"a}rkeys yritysten ja my{\"o}s julkisen sektorin organisaatioiden keskeisen{\"a} resurssina on kuitenkin laajasti ymm{\"a}rretty vasta 1990-luvun lopulta alkaen. Nykyisin tiedon ja sen johtamisen t{\"a}rkeytt{\"a} ei juuri tarvitse perustella. Tarvitsemme v{\"a}lineit{\"a}, joiden avulla tietoa eri muodoissaan voidaan johtaa ja kehitt{\"a}{\"a}. Tietojohtaminen on nuori tieteenala, ja sen k{\"a}sitteet ovat viel{\"a} vakiintumattomia. Tieto ja siihen liittyv{\"a}t ilmi{\"o}t ovat monimutkaisia ja abstrakteja. Jotta n{\"a}it{\"a} asioita voidaan kehitt{\"a}{\"a}, tarvitaan t{\"a}sm{\"a}llisi{\"a} k{\"a}sitteit{\"a}, joilla asioista voi puhua ja kirjoittaa. On my{\"o}s t{\"a}rke{\"a}{\"a}, ett{\"a} tietojohtamisen parissa ty{\"o}skentelev{\"a}t henkil{\"o}t hallitsevat tietyt perusk{\"a}sitteet. Yksi ja ehk{\"a} keskeisin t{\"a}m{\"a}n kirjan tavoite onkin luoda ymm{\"a}rryst{\"a} tietojohtamiseen liittyvist{\"a} k{\"a}sitteist{\"a} ja siit{\"a}, miten ne liittyv{\"a}t toisiinsa. Kirja on tarkoitettu tietojohtamisen opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa aloitteleville henkil{\"o}ille perusoppikirjaksi, sek{\"a} my{\"o}s asiantuntijoille ja johtajille, jotka soveltavat tietojohtamista k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a}. Sek{\"a} tieto ett{\"a} johtaminen ovat isoja sanoja, kuten my{\"o}s niiden yhdistelm{\"a} tietojohtaminen. N{\"a}in ollen tietojohtamista ei tule m{\"a}{\"a}ritell{\"a} liian kapeasti. T{\"a}ss{\"a} hengess{\"a} on kirjoitettu my{\"o}s t{\"a}m{\"a} kirja. Tietojohtamisen koulutusohjelma perustettiin Tampereen teknilliseen yliopistoon 1999. Reilun kymmenen vuoden aikana yliopistossa on julkaistu alalta kymmeni{\"a} v{\"a}it{\"o}skirjoja, satoja muita opinn{\"a}ytteit{\"a}, tieteellisi{\"a} artikkeleja ja my{\"o}s lukuisia aiheeseen liittyvi{\"a} kirjoja ja tutkimusraportteja. K{\"a}sill{\"a} oleva kirja on kuitenkin ensimm{\"a}inen alan suomenkielinen perusteos. Sen kirjoittamiseen on osallistunut lukuisa joukko tietojohtamisen opettajia ja tutkijoita. Se on vuoropuhelun tulos ja lyhyt johdanto tietojohtamisen maailmaan, jota kohtaan se toivottavasti her{\"a}tt{\"a}{\"a} lukijansa uteliaisuuden.",
author = "Harri Laihonen and Mika Hannula and Nina Helander and Ilona Ilvonen and Jari Jussila and Marianne Kukko and Hannu K{\"a}rkk{\"a}inen and Antti L{\"o}nnqvist and Jussi Myll{\"a}rniemi and Samuli Pekkola and Pasi Virtanen and Vilma Vuori and Terhi Yliniemi",
note = "Contribution: organisation=tlo,FACT1=1<br/>Portfolio EDEND: 2013-09-29",
year = "2013",
language = "Suomi",
isbn = "978-952-15-3057-9",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Download

TY - BOOK

T1 - Tietojohtaminen

AU - Laihonen, Harri

AU - Hannula, Mika

AU - Helander, Nina

AU - Ilvonen, Ilona

AU - Jussila, Jari

AU - Kukko, Marianne

AU - Kärkkäinen, Hannu

AU - Lönnqvist, Antti

AU - Myllärniemi, Jussi

AU - Pekkola, Samuli

AU - Virtanen, Pasi

AU - Vuori, Vilma

AU - Yliniemi, Terhi

N1 - Contribution: organisation=tlo,FACT1=1<br/>Portfolio EDEND: 2013-09-29

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tieto on aina ollut kaiken inhimillisen toiminnan peruste. Sen tärkeys yritysten ja myös julkisen sektorin organisaatioiden keskeisenä resurssina on kuitenkin laajasti ymmärretty vasta 1990-luvun lopulta alkaen. Nykyisin tiedon ja sen johtamisen tärkeyttä ei juuri tarvitse perustella. Tarvitsemme välineitä, joiden avulla tietoa eri muodoissaan voidaan johtaa ja kehittää. Tietojohtaminen on nuori tieteenala, ja sen käsitteet ovat vielä vakiintumattomia. Tieto ja siihen liittyvät ilmiöt ovat monimutkaisia ja abstrakteja. Jotta näitä asioita voidaan kehittää, tarvitaan täsmällisiä käsitteitä, joilla asioista voi puhua ja kirjoittaa. On myös tärkeää, että tietojohtamisen parissa työskentelevät henkilöt hallitsevat tietyt peruskäsitteet. Yksi ja ehkä keskeisin tämän kirjan tavoite onkin luoda ymmärrystä tietojohtamiseen liittyvistä käsitteistä ja siitä, miten ne liittyvät toisiinsa. Kirja on tarkoitettu tietojohtamisen opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa aloitteleville henkilöille perusoppikirjaksi, sekä myös asiantuntijoille ja johtajille, jotka soveltavat tietojohtamista käytännössä. Sekä tieto että johtaminen ovat isoja sanoja, kuten myös niiden yhdistelmä tietojohtaminen. Näin ollen tietojohtamista ei tule määritellä liian kapeasti. Tässä hengessä on kirjoitettu myös tämä kirja. Tietojohtamisen koulutusohjelma perustettiin Tampereen teknilliseen yliopistoon 1999. Reilun kymmenen vuoden aikana yliopistossa on julkaistu alalta kymmeniä väitöskirjoja, satoja muita opinnäytteitä, tieteellisiä artikkeleja ja myös lukuisia aiheeseen liittyviä kirjoja ja tutkimusraportteja. Käsillä oleva kirja on kuitenkin ensimmäinen alan suomenkielinen perusteos. Sen kirjoittamiseen on osallistunut lukuisa joukko tietojohtamisen opettajia ja tutkijoita. Se on vuoropuhelun tulos ja lyhyt johdanto tietojohtamisen maailmaan, jota kohtaan se toivottavasti herättää lukijansa uteliaisuuden.

AB - Tieto on aina ollut kaiken inhimillisen toiminnan peruste. Sen tärkeys yritysten ja myös julkisen sektorin organisaatioiden keskeisenä resurssina on kuitenkin laajasti ymmärretty vasta 1990-luvun lopulta alkaen. Nykyisin tiedon ja sen johtamisen tärkeyttä ei juuri tarvitse perustella. Tarvitsemme välineitä, joiden avulla tietoa eri muodoissaan voidaan johtaa ja kehittää. Tietojohtaminen on nuori tieteenala, ja sen käsitteet ovat vielä vakiintumattomia. Tieto ja siihen liittyvät ilmiöt ovat monimutkaisia ja abstrakteja. Jotta näitä asioita voidaan kehittää, tarvitaan täsmällisiä käsitteitä, joilla asioista voi puhua ja kirjoittaa. On myös tärkeää, että tietojohtamisen parissa työskentelevät henkilöt hallitsevat tietyt peruskäsitteet. Yksi ja ehkä keskeisin tämän kirjan tavoite onkin luoda ymmärrystä tietojohtamiseen liittyvistä käsitteistä ja siitä, miten ne liittyvät toisiinsa. Kirja on tarkoitettu tietojohtamisen opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa aloitteleville henkilöille perusoppikirjaksi, sekä myös asiantuntijoille ja johtajille, jotka soveltavat tietojohtamista käytännössä. Sekä tieto että johtaminen ovat isoja sanoja, kuten myös niiden yhdistelmä tietojohtaminen. Näin ollen tietojohtamista ei tule määritellä liian kapeasti. Tässä hengessä on kirjoitettu myös tämä kirja. Tietojohtamisen koulutusohjelma perustettiin Tampereen teknilliseen yliopistoon 1999. Reilun kymmenen vuoden aikana yliopistossa on julkaistu alalta kymmeniä väitöskirjoja, satoja muita opinnäytteitä, tieteellisiä artikkeleja ja myös lukuisia aiheeseen liittyviä kirjoja ja tutkimusraportteja. Käsillä oleva kirja on kuitenkin ensimmäinen alan suomenkielinen perusteos. Sen kirjoittamiseen on osallistunut lukuisa joukko tietojohtamisen opettajia ja tutkijoita. Se on vuoropuhelun tulos ja lyhyt johdanto tietojohtamisen maailmaan, jota kohtaan se toivottavasti herättää lukijansa uteliaisuuden.

M3 - Book

SN - 978-952-15-3057-9

BT - Tietojohtaminen

PB - Tampereen teknillinen yliopisto, Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi

CY - Tampere

ER -