Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Standard

Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen. / Tappura, Sari; Hyytinen, Toni ; Kivistö-Rahnasto, Jouni ; Nenonen, Noora ; Vasara, Juha .

Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto, 2015. 144 p.

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Harvard

Tappura, S, Hyytinen, T, Kivistö-Rahnasto, J, Nenonen, N & Vasara, J 2015, Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen. Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto, Tampere.

APA

Tappura, S., Hyytinen, T., Kivistö-Rahnasto, J., Nenonen, N., & Vasara, J. (2015). Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen. Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto.

Vancouver

Tappura S, Hyytinen T, Kivistö-Rahnasto J, Nenonen N, Vasara J. Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen. Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto, 2015. 144 p.

Author

Tappura, Sari ; Hyytinen, Toni ; Kivistö-Rahnasto, Jouni ; Nenonen, Noora ; Vasara, Juha . / Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen. Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto, 2015. 144 p.

Bibtex - Download

@book{11a2cc8464fa48d6a2507e3209b301d8,
title = "Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen",
abstract = "T{\"a}m{\"a} julkaisu on tutkimushankkeen ”Turvallisuuden johtajat -esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen” (TUJO) loppuraportti. TUJO-hanke oli Ty{\"o}suojelurahaston ja osallistuneiden organisaatioiden rahoittama kaksivuotinen (2014-2015) tutkimus- ja kehitt{\"a}mishanke, jossa oli mukana seitsem{\"a}n kohdeorganisaatiota: DEKRA Industrial Oy, Delete Finland Oy, Helen Oy, Huntsman Pigments and additives, Lassila & Tikanoja Oyj, Neste Oyj ja Personalhuset Staffing Group Oy. TUJO-hankkeen tavoitteena oli tutkia ja jakaa keinoja, joilla turvallisuuden johtamista voidaan kehitt{\"a}{\"a} esimiestasolla. Lukuisat aiemmat tutkimukset korostavat esimiesten ja ylimm{\"a}n johdon keskeist{\"a} roolia turvallisuuden edist{\"a}misess{\"a}. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa tuodaan esille konkreettisia keinoja, joita yrityksiss{\"a} on k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} tai suunnitteilla esimiesten turvallisuusty{\"o}n tueksi. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n esimiesten omia kokemuksia n{\"a}ist{\"a} teemoista. Keskeiset tutkimustulokset on esitelty raportissa teemoittain: esimiesten turvallisuusteht{\"a}vien m{\"a}{\"a}rittely eri organisaatiotasoilla, esimiesten turvallisuusosaamisen arviointi ja kehitt{\"a}minen, tehokas turvallisuusjohtajuus, esimiesten sitoutuminen turvallisuusjohtamiseen sek{\"a} yhteenveto yrityskohtaisista kehitt{\"a}miskeinoista. T{\"a}m{\"a}n raportin liitteen{\"a} on erilliset kuvaukset yrityskohtaisista kehitt{\"a}mishankkeista. Niist{\"a} l{\"o}ytyy yksityiskohtaisempia esimerkkej{\"a} esimiesten turvallisuusosaamisen, -johtajuuden ja sitoutumisen edist{\"a}misen keinoista ja kehitt{\"a}mistarpeista. T{\"a}ss{\"a} raportissa esitellyt tulokset perustuvat hankkeen aikana toteutettuihin asiantuntija- ja esimieshaastatteluihin, ty{\"o}pajoihin ja yrityskohtaisiin kehitt{\"a}mishankkeisiin sek{\"a} aiempaan turvallisuustutkimukseen. Tuloksista on nostettu esimerkkej{\"a} ja keinoja esimiesten turvallisuusosaamisen, -johtajuuden ja -sitoutumisen kehitt{\"a}misen tueksi. Tulokset ovat sovellettavissa erilaisiin organisaatioihin, sill{\"a} esimiesten yleiset turvallisuusvastuut ja -teht{\"a}v{\"a}t ovat samanlaisia kaikkialla. Ainoastaan painotuksissa on eroja riippuen organisaation toimialasta, turvallisuuskulttuurista ja turvallisuuden strategisesta merkityksest{\"a}. Lis{\"a}ksi tulokset ovat hy{\"o}dynnett{\"a}viss{\"a} johtamis- ja turvallisuuskoulutuksen kehitt{\"a}misess{\"a}. Toivomme, ett{\"a} tuloksia hy{\"o}dynnet{\"a}{\"a}n esimiesty{\"o}n kehitt{\"a}misess{\"a} erilaisissa organisaatioissa.",
author = "Sari Tappura and Toni Hyytinen and Jouni Kivist{\"o}-Rahnasto and Noora Nenonen and Juha Vasara",
year = "2015",
month = "12",
day = "30",
language = "Suomi",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Download

TY - BOOK

T1 - Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen

AU - Tappura, Sari

AU - Hyytinen, Toni

AU - Kivistö-Rahnasto, Jouni

AU - Nenonen, Noora

AU - Vasara, Juha

PY - 2015/12/30

Y1 - 2015/12/30

N2 - Tämä julkaisu on tutkimushankkeen ”Turvallisuuden johtajat -esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen” (TUJO) loppuraportti. TUJO-hanke oli Työsuojelurahaston ja osallistuneiden organisaatioiden rahoittama kaksivuotinen (2014-2015) tutkimus- ja kehittämishanke, jossa oli mukana seitsemän kohdeorganisaatiota: DEKRA Industrial Oy, Delete Finland Oy, Helen Oy, Huntsman Pigments and additives, Lassila & Tikanoja Oyj, Neste Oyj ja Personalhuset Staffing Group Oy. TUJO-hankkeen tavoitteena oli tutkia ja jakaa keinoja, joilla turvallisuuden johtamista voidaan kehittää esimiestasolla. Lukuisat aiemmat tutkimukset korostavat esimiesten ja ylimmän johdon keskeistä roolia turvallisuuden edistämisessä. Tässä tutkimuksessa tuodaan esille konkreettisia keinoja, joita yrityksissä on käytössä tai suunnitteilla esimiesten turvallisuustyön tueksi. Lisäksi esitetään esimiesten omia kokemuksia näistä teemoista. Keskeiset tutkimustulokset on esitelty raportissa teemoittain: esimiesten turvallisuustehtävien määrittely eri organisaatiotasoilla, esimiesten turvallisuusosaamisen arviointi ja kehittäminen, tehokas turvallisuusjohtajuus, esimiesten sitoutuminen turvallisuusjohtamiseen sekä yhteenveto yrityskohtaisista kehittämiskeinoista. Tämän raportin liitteenä on erilliset kuvaukset yrityskohtaisista kehittämishankkeista. Niistä löytyy yksityiskohtaisempia esimerkkejä esimiesten turvallisuusosaamisen, -johtajuuden ja sitoutumisen edistämisen keinoista ja kehittämistarpeista. Tässä raportissa esitellyt tulokset perustuvat hankkeen aikana toteutettuihin asiantuntija- ja esimieshaastatteluihin, työpajoihin ja yrityskohtaisiin kehittämishankkeisiin sekä aiempaan turvallisuustutkimukseen. Tuloksista on nostettu esimerkkejä ja keinoja esimiesten turvallisuusosaamisen, -johtajuuden ja -sitoutumisen kehittämisen tueksi. Tulokset ovat sovellettavissa erilaisiin organisaatioihin, sillä esimiesten yleiset turvallisuusvastuut ja -tehtävät ovat samanlaisia kaikkialla. Ainoastaan painotuksissa on eroja riippuen organisaation toimialasta, turvallisuuskulttuurista ja turvallisuuden strategisesta merkityksestä. Lisäksi tulokset ovat hyödynnettävissä johtamis- ja turvallisuuskoulutuksen kehittämisessä. Toivomme, että tuloksia hyödynnetään esimiestyön kehittämisessä erilaisissa organisaatioissa.

AB - Tämä julkaisu on tutkimushankkeen ”Turvallisuuden johtajat -esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen” (TUJO) loppuraportti. TUJO-hanke oli Työsuojelurahaston ja osallistuneiden organisaatioiden rahoittama kaksivuotinen (2014-2015) tutkimus- ja kehittämishanke, jossa oli mukana seitsemän kohdeorganisaatiota: DEKRA Industrial Oy, Delete Finland Oy, Helen Oy, Huntsman Pigments and additives, Lassila & Tikanoja Oyj, Neste Oyj ja Personalhuset Staffing Group Oy. TUJO-hankkeen tavoitteena oli tutkia ja jakaa keinoja, joilla turvallisuuden johtamista voidaan kehittää esimiestasolla. Lukuisat aiemmat tutkimukset korostavat esimiesten ja ylimmän johdon keskeistä roolia turvallisuuden edistämisessä. Tässä tutkimuksessa tuodaan esille konkreettisia keinoja, joita yrityksissä on käytössä tai suunnitteilla esimiesten turvallisuustyön tueksi. Lisäksi esitetään esimiesten omia kokemuksia näistä teemoista. Keskeiset tutkimustulokset on esitelty raportissa teemoittain: esimiesten turvallisuustehtävien määrittely eri organisaatiotasoilla, esimiesten turvallisuusosaamisen arviointi ja kehittäminen, tehokas turvallisuusjohtajuus, esimiesten sitoutuminen turvallisuusjohtamiseen sekä yhteenveto yrityskohtaisista kehittämiskeinoista. Tämän raportin liitteenä on erilliset kuvaukset yrityskohtaisista kehittämishankkeista. Niistä löytyy yksityiskohtaisempia esimerkkejä esimiesten turvallisuusosaamisen, -johtajuuden ja sitoutumisen edistämisen keinoista ja kehittämistarpeista. Tässä raportissa esitellyt tulokset perustuvat hankkeen aikana toteutettuihin asiantuntija- ja esimieshaastatteluihin, työpajoihin ja yrityskohtaisiin kehittämishankkeisiin sekä aiempaan turvallisuustutkimukseen. Tuloksista on nostettu esimerkkejä ja keinoja esimiesten turvallisuusosaamisen, -johtajuuden ja -sitoutumisen kehittämisen tueksi. Tulokset ovat sovellettavissa erilaisiin organisaatioihin, sillä esimiesten yleiset turvallisuusvastuut ja -tehtävät ovat samanlaisia kaikkialla. Ainoastaan painotuksissa on eroja riippuen organisaation toimialasta, turvallisuuskulttuurista ja turvallisuuden strategisesta merkityksestä. Lisäksi tulokset ovat hyödynnettävissä johtamis- ja turvallisuuskoulutuksen kehittämisessä. Toivomme, että tuloksia hyödynnetään esimiestyön kehittämisessä erilaisissa organisaatioissa.

M3 - Commissioned report

BT - Turvallisuuden johtajat - Esimiesten johtajuus, osaaminen ja sitoutuminen

PB - Tampereen teknillinen yliopisto; Tampereen yliopisto

CY - Tampere

ER -