Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Standard

Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa. / Vasara, Juha; Pulkkinen, Johanna; Anttila, Sanna.

Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto; Työsuojelurahasto, 2012. 29 p. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.).

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Harvard

Vasara, J, Pulkkinen, J & Anttila, S 2012, Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa. Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti., Tampereen teknillinen yliopisto; Työsuojelurahasto, Tampere.

APA

Vasara, J., Pulkkinen, J., & Anttila, S. (2012). Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.). Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto; Työsuojelurahasto.

Vancouver

Vasara J, Pulkkinen J, Anttila S. Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa. Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto; Työsuojelurahasto, 2012. 29 p. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.).

Author

Vasara, Juha ; Pulkkinen, Johanna ; Anttila, Sanna. / Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa. Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto; Työsuojelurahasto, 2012. 29 p. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.).

Bibtex - Download

@book{037398c41fcb4a6eb86224b7905923e8,
title = "Ty{\"o}v{\"a}kivallan ennaltaehk{\"a}isy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja teht{\"a}v{\"a}t turvallisuusjohtamisessa",
abstract = "V{\"a}kivalta on organisaatiossa uhka henkil{\"o}st{\"o}n turvallisuudelle ja se heikent{\"a}{\"a} turvallisuuden tunnetta. V{\"a}kivallan ennaltaehk{\"a}isyn ja hallinnan tulee olla koko organisaation ehdoton tavoite. T{\"a}h{\"a}n tavoitteeseen pyrkiminen edellytt{\"a}{\"a} systemaattista turvallisuuden johtamista.T{\"a}ll{\"a} julkaisulla tuetaan sairaaloita v{\"a}kivallan ennaltaehk{\"a}isyss{\"a} ja hallinnassa johtamisen n{\"a}k{\"o}kulmasta. V{\"a}kivallalla tarkoitetaan t{\"a}ss{\"a} potilaan, asiakkaan, omaisen tai muun henkil{\"o}n sairaalan henkil{\"o}kuntaan ty{\"o}paikalla kohdistamaa uhkailua (sis{\"a}lt{\"a}en sanallisen v{\"a}kivallan) ja fyysist{\"a} v{\"a}kivaltaa. Uhkailua ovat esimerkiksi nimittely, solvaus, sanallinen uhkailu, v{\"a}lineill{\"a} uhkailu sek{\"a} k{\"a}sill{\"a} tai eleill{\"a} uhkailu. Fyysisi{\"a} v{\"a}kivaltatilanteita ovat esimerkiksi potkiminen, ly{\"o}minen, pureminen, raapiminen, sylkeminen, repiminen, kiinni ottaminen, kiinnipit{\"a}minen, t{\"o}niminen sek{\"a} ampuma-, ter{\"a}- tai ly{\"o}m{\"a}aseiden k{\"a}ytt{\"o}. T{\"a}st{\"a} julkaisusta on rajattu pois ty{\"o}ntekij{\"o}iden v{\"a}linen uhkailu, v{\"a}kivalta ja h{\"a}irint{\"a}, jotka edellytt{\"a}v{\"a}t omia erityisi{\"a} toimenpiteit{\"a}.T{\"a}m{\"a} julkaisu on laadittu osana Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Teollisuustalouden laitoksen Turvallisuuden johtamisen ja suunnittelun yksik{\"o}ss{\"a} toteutettua tutkimushanketta Ty{\"o}v{\"a}kivallan hallinta turvallisuusjohtamisen osana terveydenhuollossa. Tutkimuksen p{\"a}{\"a}rahoittajana oli Ty{\"o}suojelurahasto (TSR). Tutkimus toteutettiin tiiviiss{\"a} yhteisty{\"o}ss{\"a} Satakunnan sairaanhoitopiirin (Satshp), Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp), Sosiaali- ja terveysministeri{\"o}n (STM) sek{\"a} Terveys- ja sosiaalialan ammattij{\"a}rjest{\"o} Tehy:n kanssa.",
author = "Juha Vasara and Johanna Pulkkinen and Sanna Anttila",
note = "Contribution: organisation=tta,FACT1=1",
year = "2012",
language = "Suomi",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto; Ty{\"o}suojelurahasto",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Download

TY - BOOK

T1 - Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa

AU - Vasara, Juha

AU - Pulkkinen, Johanna

AU - Anttila, Sanna

N1 - Contribution: organisation=tta,FACT1=1

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Väkivalta on organisaatiossa uhka henkilöstön turvallisuudelle ja se heikentää turvallisuuden tunnetta. Väkivallan ennaltaehkäisyn ja hallinnan tulee olla koko organisaation ehdoton tavoite. Tähän tavoitteeseen pyrkiminen edellyttää systemaattista turvallisuuden johtamista.Tällä julkaisulla tuetaan sairaaloita väkivallan ennaltaehkäisyssä ja hallinnassa johtamisen näkökulmasta. Väkivallalla tarkoitetaan tässä potilaan, asiakkaan, omaisen tai muun henkilön sairaalan henkilökuntaan työpaikalla kohdistamaa uhkailua (sisältäen sanallisen väkivallan) ja fyysistä väkivaltaa. Uhkailua ovat esimerkiksi nimittely, solvaus, sanallinen uhkailu, välineillä uhkailu sekä käsillä tai eleillä uhkailu. Fyysisiä väkivaltatilanteita ovat esimerkiksi potkiminen, lyöminen, pureminen, raapiminen, sylkeminen, repiminen, kiinni ottaminen, kiinnipitäminen, töniminen sekä ampuma-, terä- tai lyömäaseiden käyttö. Tästä julkaisusta on rajattu pois työntekijöiden välinen uhkailu, väkivalta ja häirintä, jotka edellyttävät omia erityisiä toimenpiteitä.Tämä julkaisu on laadittu osana Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Teollisuustalouden laitoksen Turvallisuuden johtamisen ja suunnittelun yksikössä toteutettua tutkimushanketta Työväkivallan hallinta turvallisuusjohtamisen osana terveydenhuollossa. Tutkimuksen päärahoittajana oli Työsuojelurahasto (TSR). Tutkimus toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin (Satshp), Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp), Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy:n kanssa.

AB - Väkivalta on organisaatiossa uhka henkilöstön turvallisuudelle ja se heikentää turvallisuuden tunnetta. Väkivallan ennaltaehkäisyn ja hallinnan tulee olla koko organisaation ehdoton tavoite. Tähän tavoitteeseen pyrkiminen edellyttää systemaattista turvallisuuden johtamista.Tällä julkaisulla tuetaan sairaaloita väkivallan ennaltaehkäisyssä ja hallinnassa johtamisen näkökulmasta. Väkivallalla tarkoitetaan tässä potilaan, asiakkaan, omaisen tai muun henkilön sairaalan henkilökuntaan työpaikalla kohdistamaa uhkailua (sisältäen sanallisen väkivallan) ja fyysistä väkivaltaa. Uhkailua ovat esimerkiksi nimittely, solvaus, sanallinen uhkailu, välineillä uhkailu sekä käsillä tai eleillä uhkailu. Fyysisiä väkivaltatilanteita ovat esimerkiksi potkiminen, lyöminen, pureminen, raapiminen, sylkeminen, repiminen, kiinni ottaminen, kiinnipitäminen, töniminen sekä ampuma-, terä- tai lyömäaseiden käyttö. Tästä julkaisusta on rajattu pois työntekijöiden välinen uhkailu, väkivalta ja häirintä, jotka edellyttävät omia erityisiä toimenpiteitä.Tämä julkaisu on laadittu osana Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Teollisuustalouden laitoksen Turvallisuuden johtamisen ja suunnittelun yksikössä toteutettua tutkimushanketta Työväkivallan hallinta turvallisuusjohtamisen osana terveydenhuollossa. Tutkimuksen päärahoittajana oli Työsuojelurahasto (TSR). Tutkimus toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin (Satshp), Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp), Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy:n kanssa.

M3 - Commissioned report

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.

BT - Työväkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta sairaalassa : Organisaatiotasojen vastuut ja tehtävät turvallisuusjohtamisessa

PB - Tampereen teknillinen yliopisto; Työsuojelurahasto

CY - Tampere

ER -