Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Tyyppitalosta talopakettiin: Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista

Research output: Book/ReportMaster's ThesisScientific

Standard

Tyyppitalosta talopakettiin : Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista. / Kaisu, Kammonen.

Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos, 2012. 177 p. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu; Vol. 4).

Research output: Book/ReportMaster's ThesisScientific

Harvard

Kaisu, K 2012, Tyyppitalosta talopakettiin: Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista. Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu, vol. 4, Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos.

APA

Kaisu, K. (2012). Tyyppitalosta talopakettiin: Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu; Vol. 4). Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos.

Vancouver

Kaisu K. Tyyppitalosta talopakettiin: Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista. Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos, 2012. 177 p. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu).

Author

Kaisu, Kammonen. / Tyyppitalosta talopakettiin : Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista. Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos, 2012. 177 p. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu).

Bibtex - Download

@book{34b165a1b9b54ade9b956edb458e80bd,
title = "Tyyppitalosta talopakettiin: Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista",
abstract = "Diplomity{\"o} k{\"a}sittelee tyyppi- ja pakettitalotuotantoa Suomessa historian, nykyp{\"a}iv{\"a}n ja tulevaisuuden n{\"a}k{\"o}kulmista. Yleisp{\"a}tev{\"a}t, helpot ja kohtuuhintaiset tyyppiratkaisut ovat tarjonneet suomalaisille mahdollisuuden laadukkaaseen asumiseen vaikeina aikoina. Helposti hankittaville pientaloille on edelleen kysynt{\"a}{\"a}. Kuitenkaan kahta t{\"a}ysin samanlaista tonttia ei ole, eik{\"a} liioin kahta t{\"a}ysin samanlaista asukasta. Kun pakettitaloista suurin osa on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman monen tarpeisiin, on vaarana, etteiv{\"a}t talot vastaa t{\"a}ysin kenenk{\"a}{\"a}n tarpeisiin. Ty{\"o}ss{\"a} pohditaan, miten valmisratkaisut voisi saada mahdollisimman hyvin joustamaan yksil{\"o}llisiin asumistarpeisiin.V{\"a}lj{\"a} pientaloasuminen on ristiriidassa kest{\"a}v{\"a}n rakentamisen periaatteiden kanssa, jos se sijoittuu kauas ty{\"o}paikoista, palveluista ja on joukkoliikenteen ulottumattomissa. Pientaloasumista voidaan kuitenkin toteuttaa my{\"o}s kest{\"a}v{\"a}ll{\"a} tavalla. Tiiviill{\"a} ja kaupunkimaisella pientaloasumisella on monessa Euroopan maassa pitk{\"a}t perinteet. Suomessa se on mahdollisesti l{\"a}pimurron partaalla. Tiiviiseen kaupunkirakenteen tyyppipientalojen kehitt{\"a}minen on ajankohtainen haaste.Yhteiskuntamme on jatkuvassa muutoksessa. Koska asuntokanta uusiutuu verrattain hitaasti, on asuntosuunnittelijan oltava vahvasti kiinni nykyhetkess{\"a} ja pyritt{\"a}v{\"a} my{\"o}s n{\"a}kem{\"a}{\"a}n tulevaisuuteen. Asumiseen vaikuttavia muutostekij{\"o}it{\"a} j{\"a}ljitett{\"a}ess{\"a} on tarkasteltava monia muuttujia, kuten ik{\"a}rakennetta, perhemuotojen ja kokojen muutoksia, ty{\"o}nteon ja vapaa-ajan k{\"a}yt{\"o}n muutoksia ja varallisuuden jakautumista, eriytyvi{\"a} el{\"a}m{\"a}ntapoja ja lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a}{\"a} monikulttuurisuutta. Yhdyskuntarakenteen muutokset, kuten edelleen jatkuva kaupungistuminen on my{\"o}s huomioitava. Asuntorakentamisen tulisi olla ekologisesti kest{\"a}v{\"a}{\"a} ja tukea my{\"o}s asukkaiden kest{\"a}v{\"a}{\"a} el{\"a}m{\"a}ntapaa. Ty{\"o} kartoittaa tyyppitalolle luontevia keinoja vastata n{\"a}iden ilmi{\"o}iden synnytt{\"a}miin asumisen kehitystarpeisiin.",
author = "Kammonen Kaisu",
year = "2012",
month = "9",
day = "5",
language = "Suomi",
isbn = "978-952-15-2849-1",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Download

TY - BOOK

T1 - Tyyppitalosta talopakettiin

T2 - Selvitys teollisen pientalotuotannon tilasta Suomessa, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja kehitystarpeista

AU - Kaisu, Kammonen

PY - 2012/9/5

Y1 - 2012/9/5

N2 - Diplomityö käsittelee tyyppi- ja pakettitalotuotantoa Suomessa historian, nykypäivän ja tulevaisuuden näkökulmista. Yleispätevät, helpot ja kohtuuhintaiset tyyppiratkaisut ovat tarjonneet suomalaisille mahdollisuuden laadukkaaseen asumiseen vaikeina aikoina. Helposti hankittaville pientaloille on edelleen kysyntää. Kuitenkaan kahta täysin samanlaista tonttia ei ole, eikä liioin kahta täysin samanlaista asukasta. Kun pakettitaloista suurin osa on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman monen tarpeisiin, on vaarana, etteivät talot vastaa täysin kenenkään tarpeisiin. Työssä pohditaan, miten valmisratkaisut voisi saada mahdollisimman hyvin joustamaan yksilöllisiin asumistarpeisiin.Väljä pientaloasuminen on ristiriidassa kestävän rakentamisen periaatteiden kanssa, jos se sijoittuu kauas työpaikoista, palveluista ja on joukkoliikenteen ulottumattomissa. Pientaloasumista voidaan kuitenkin toteuttaa myös kestävällä tavalla. Tiiviillä ja kaupunkimaisella pientaloasumisella on monessa Euroopan maassa pitkät perinteet. Suomessa se on mahdollisesti läpimurron partaalla. Tiiviiseen kaupunkirakenteen tyyppipientalojen kehittäminen on ajankohtainen haaste.Yhteiskuntamme on jatkuvassa muutoksessa. Koska asuntokanta uusiutuu verrattain hitaasti, on asuntosuunnittelijan oltava vahvasti kiinni nykyhetkessä ja pyrittävä myös näkemään tulevaisuuteen. Asumiseen vaikuttavia muutostekijöitä jäljitettäessä on tarkasteltava monia muuttujia, kuten ikärakennetta, perhemuotojen ja kokojen muutoksia, työnteon ja vapaa-ajan käytön muutoksia ja varallisuuden jakautumista, eriytyviä elämäntapoja ja lisääntyvää monikulttuurisuutta. Yhdyskuntarakenteen muutokset, kuten edelleen jatkuva kaupungistuminen on myös huomioitava. Asuntorakentamisen tulisi olla ekologisesti kestävää ja tukea myös asukkaiden kestävää elämäntapaa. Työ kartoittaa tyyppitalolle luontevia keinoja vastata näiden ilmiöiden synnyttämiin asumisen kehitystarpeisiin.

AB - Diplomityö käsittelee tyyppi- ja pakettitalotuotantoa Suomessa historian, nykypäivän ja tulevaisuuden näkökulmista. Yleispätevät, helpot ja kohtuuhintaiset tyyppiratkaisut ovat tarjonneet suomalaisille mahdollisuuden laadukkaaseen asumiseen vaikeina aikoina. Helposti hankittaville pientaloille on edelleen kysyntää. Kuitenkaan kahta täysin samanlaista tonttia ei ole, eikä liioin kahta täysin samanlaista asukasta. Kun pakettitaloista suurin osa on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman monen tarpeisiin, on vaarana, etteivät talot vastaa täysin kenenkään tarpeisiin. Työssä pohditaan, miten valmisratkaisut voisi saada mahdollisimman hyvin joustamaan yksilöllisiin asumistarpeisiin.Väljä pientaloasuminen on ristiriidassa kestävän rakentamisen periaatteiden kanssa, jos se sijoittuu kauas työpaikoista, palveluista ja on joukkoliikenteen ulottumattomissa. Pientaloasumista voidaan kuitenkin toteuttaa myös kestävällä tavalla. Tiiviillä ja kaupunkimaisella pientaloasumisella on monessa Euroopan maassa pitkät perinteet. Suomessa se on mahdollisesti läpimurron partaalla. Tiiviiseen kaupunkirakenteen tyyppipientalojen kehittäminen on ajankohtainen haaste.Yhteiskuntamme on jatkuvassa muutoksessa. Koska asuntokanta uusiutuu verrattain hitaasti, on asuntosuunnittelijan oltava vahvasti kiinni nykyhetkessä ja pyrittävä myös näkemään tulevaisuuteen. Asumiseen vaikuttavia muutostekijöitä jäljitettäessä on tarkasteltava monia muuttujia, kuten ikärakennetta, perhemuotojen ja kokojen muutoksia, työnteon ja vapaa-ajan käytön muutoksia ja varallisuuden jakautumista, eriytyviä elämäntapoja ja lisääntyvää monikulttuurisuutta. Yhdyskuntarakenteen muutokset, kuten edelleen jatkuva kaupungistuminen on myös huomioitava. Asuntorakentamisen tulisi olla ekologisesti kestävää ja tukea myös asukkaiden kestävää elämäntapaa. Työ kartoittaa tyyppitalolle luontevia keinoja vastata näiden ilmiöiden synnyttämiin asumisen kehitystarpeisiin.

M3 - Diplomityö tai pro gradu -työ

SN - 978-952-15-2849-1

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu

BT - Tyyppitalosta talopakettiin

PB - Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos

ER -