Tampere University of Technology

TUTCRIS Research Portal

Yksilöllinen opetus ja itsearviointi osana yliopistomatematiikan opintojakson suoritusta

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Standard

Yksilöllinen opetus ja itsearviointi osana yliopistomatematiikan opintojakson suoritusta. / Erämaa, Juha; Kaarakka, Terhi; Elomaa, Tapio.

In: FMSERA Journal, Vol. 3, No. 1, 30.04.2020, p. 44-58.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Harvard

APA

Vancouver

Author

Bibtex - Download

@article{0bebdc44128a41e19cc1bb14e24a0771,
title = "Yksil{\"o}llinen opetus ja itsearviointi osana yliopistomatematiikan opintojakson suoritusta",
abstract = "Eriytt{\"a}misen tarve ja s{\"a}hk{\"o}isten oppimisymp{\"a}rist{\"o}jen antama tuki ovat suunnanneet yliopistojen opintojaksojen k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n j{\"a}rjestelyj{\"a} kohti sulautuvaa oppimista ja opetusta. Toisaalta ty{\"o}el{\"a}m{\"a} tarvitsee oppimiskykyisi{\"a} ammattilaisia erilaisiin toimiin. Itse arviointi on yksi oppimiskyky{\"a} vahvistava ty{\"o}el{\"a}m{\"a}taito. Teimme Tampereen teknillisell{\"a} yliopistolla opetuskokeilun, jossa edell{\"a} mainitut asiat yhdistettiin. Opiskelijat tekiv{\"a}t itsen{\"a}isesti s{\"a}hk{\"o}isest{\"a} materiaalista muodostetun oppimiskokonaisuuden, jossa eritasoisilla monipuolisilla s{\"a}hk{\"o}isill{\"a} teht{\"a}vill{\"a} ja itsearvioinnilla pyrittiin syv{\"a}llisemp{\"a}{\"a}n oppimiseen. Artikkelissa on kuvattu tutkimusta ja siit{\"a} saatuja alustavia positiivisia tuloksia. Tutkimukseen osallistui 62 opiskelijaa kurssiin 163:sta osallistujasta. Tutkimusaineiston kysymykset olivat osana oppimiskokonaisuuden teht{\"a}vi{\"a}.",
author = "Juha Er{\"a}maa and Terhi Kaarakka and Tapio Elomaa",
year = "2020",
month = "4",
day = "30",
language = "English",
volume = "3",
pages = "44--58",
journal = "FMSERA Journal",
issn = "2490-1583",
number = "1",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Download

TY - JOUR

T1 - Yksilöllinen opetus ja itsearviointi osana yliopistomatematiikan opintojakson suoritusta

AU - Erämaa, Juha

AU - Kaarakka, Terhi

AU - Elomaa, Tapio

PY - 2020/4/30

Y1 - 2020/4/30

N2 - Eriyttämisen tarve ja sähköisten oppimisympäristöjen antama tuki ovat suunnanneet yliopistojen opintojaksojen käytännön järjestelyjä kohti sulautuvaa oppimista ja opetusta. Toisaalta työelämä tarvitsee oppimiskykyisiä ammattilaisia erilaisiin toimiin. Itse arviointi on yksi oppimiskykyä vahvistava työelämätaito. Teimme Tampereen teknillisellä yliopistolla opetuskokeilun, jossa edellä mainitut asiat yhdistettiin. Opiskelijat tekivät itsenäisesti sähköisestä materiaalista muodostetun oppimiskokonaisuuden, jossa eritasoisilla monipuolisilla sähköisillä tehtävillä ja itsearvioinnilla pyrittiin syvällisempään oppimiseen. Artikkelissa on kuvattu tutkimusta ja siitä saatuja alustavia positiivisia tuloksia. Tutkimukseen osallistui 62 opiskelijaa kurssiin 163:sta osallistujasta. Tutkimusaineiston kysymykset olivat osana oppimiskokonaisuuden tehtäviä.

AB - Eriyttämisen tarve ja sähköisten oppimisympäristöjen antama tuki ovat suunnanneet yliopistojen opintojaksojen käytännön järjestelyjä kohti sulautuvaa oppimista ja opetusta. Toisaalta työelämä tarvitsee oppimiskykyisiä ammattilaisia erilaisiin toimiin. Itse arviointi on yksi oppimiskykyä vahvistava työelämätaito. Teimme Tampereen teknillisellä yliopistolla opetuskokeilun, jossa edellä mainitut asiat yhdistettiin. Opiskelijat tekivät itsenäisesti sähköisestä materiaalista muodostetun oppimiskokonaisuuden, jossa eritasoisilla monipuolisilla sähköisillä tehtävillä ja itsearvioinnilla pyrittiin syvällisempään oppimiseen. Artikkelissa on kuvattu tutkimusta ja siitä saatuja alustavia positiivisia tuloksia. Tutkimukseen osallistui 62 opiskelijaa kurssiin 163:sta osallistujasta. Tutkimusaineiston kysymykset olivat osana oppimiskokonaisuuden tehtäviä.

M3 - Article

VL - 3

SP - 44

EP - 58

JO - FMSERA Journal

JF - FMSERA Journal

SN - 2490-1583

IS - 1

ER -