TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Kunnan liikuntatoimen turvallisuuden johtaminen

Tutkimustuotos

Yksityiskohdat

AlkuperäiskieliSuomi
JulkaisupaikkaTampere
KustantajaTampereen teknillinen yliopisto: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Sivumäärä16
ISBN (elektroninen)978-952-15-2772-2
TilaJulkaistu - 2012
OKM-julkaisutyyppiD4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Julkaisusarja

NimiTampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Laitosraportti.
KustantajaTampereen teknillinen yliopisto: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Tiivistelmä

Asiakkaiden turvallisuuden varmistaminen tulee olla kuntien liikuntapalveluiden tuottamisen tärkein periaate. Turvallisuuden varmistamisessa tulee pyrkiä ennaltaehkäisevään toimintaan. Riittävää toimintaa ei ole se, että ongelmiin reagoidaan pelkästään sattuvien tapaturmien tai asiakaspalautteen perusteella. Liikuntapaikkojen riskejä tulee arvioida suunnitelmallisesti ja pyrkiä ennaltaehkäisemään kaikki tapaturmat.

Ennaltaehkäisevä toiminta edellyttää tiettyä järjestelmällisyyttä ja oikeanlaista turvallisuuden johtamista. Kukin kunta voi suunnitella turvallisuuden johtamisen toimintonsa omiin olosuhteisiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Tietyt yleisesti turvallisuuden varmistamisen kannalta tärkeiksi havaitut toiminnot tulee kuitenkin huomioida suunnittelussa. Tässä oppaassa annetaan ohjeistusta siitä, mitä asioita kannattaa huomioida, kun kunnan liikuntatoimessa lähdetään rakentamaan järjestelmällisiä toimintatapoja liikuntapaikkojen turvallisuuden varmistamiseksi.

Tähän oppaaseen on kirjoitettu tiivis peruspaketti laajasta aiheesta. Laajemmin aiheeseen voi syventyä esimerkiksi oppaan lopussa olevien lisätietolinkkien kautta. Opas on laadittu nimenomaan asiakasturvallisuuden eli liikuntapaikkoja käyttävien henkilöiden turvallisuuden varmistamisen näkökulmasta. Tämän lisäksi kuntien tulee varmistaa myös työturvallisuus eli omien työntekijöidensä turvallisuus työtehtävien suorittamisessa.

Tämä opas on laadittu osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta ”Ulkoliikuntapaikkojen turvallisuuden hallitseminen ja kuntien liikuntatoimen turvallisuuden johtaminen”.

Julkaisufoorumi-taso

Tilastokeskuksen tieteenalat

Latausten tilastot

Ei tietoja saatavilla