TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010

Tutkimustuotos

Standard

MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010. / Ali-Löytty, Simo; Collin, Jussi; Sirola, Niilo.

Unknown Publisher, 2010. 64 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka).

Tutkimustuotos

Harvard

Ali-Löytty, S, Collin, J & Sirola, N 2010, MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010. Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka, Unknown Publisher.

APA

Ali-Löytty, S., Collin, J., & Sirola, N. (2010). MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010. (Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka). Unknown Publisher.

Vancouver

Ali-Löytty S, Collin J, Sirola N. MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010. Unknown Publisher, 2010. 64 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka).

Author

Ali-Löytty, Simo ; Collin, Jussi ; Sirola, Niilo. / MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010. Unknown Publisher, 2010. 64 Sivumäärä (Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka).

Bibtex - Lataa

@book{0b36a96047dd4ffd825e6f4499bc33f2,
title = "MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010",
abstract = "Paikannustekniikoita ja niihin liittyvi{\"a} algoritmeja on tutkittu Tampereen teknillisell{\"a} yliopistolla usean laitoksen ja tutkimusryhm{\"a}n voimin jo vuosikymmenen ajan. T{\"a}h{\"a}n kurssin MAT- 45800 Paikannuksen matematiikka monisteeseen on ker{\"a}tty paikannuksessa tarvittavia algoritmeja ja matemaattisia ty{\"o}kaluja esimerkkien kera. Eri tekniikoiden ja laitteistojen yksityiskohtiin ei menn{\"a}, vaan kurssin j{\"a}lkeen opiskelijan pit{\"a}isi pysty{\"a} ratkomaan sovelluskohtaisia ongelmia tarvitsematta montaakaan kertaa keksi{\"a} py{\"o}r{\"a}{\"a} uudelleen. T{\"a}m{\"a} moniste ja kurssi antavat vahvan pohjan kurssille TKT-2540 Paikannuksen menetelm{\"a}t, jonka kanssa aikaisempina vuosina on ollut yhteinen moniste. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n syiden vuoksi aikai- sempi moniste on nyt jaettu kahteen osaan siten, ett{\"a} molemmilla kursseilla on oma moniste. Silti ko. kurssit liittyv{\"a}t tiiviisti toisiinsa ja on eritt{\"a}in suositeltavaa suorittaa molemmat kurssit samana lukuvuonna. Esitietoina t{\"a}lle kurssille oletetaan Insin{\"o}{\"o}rimatematiikan tai Laajan matematiikan kokonaisuus sek{\"a} perustiedot todenn{\"a}k{\"o}isyyslaskennasta. Lis{\"a}ksi kurssi TKT-2530 Satellittipaikannuksen perusteet on hy{\"o}dyllinen, muttei suinkaan pakollinen esitieto. ”Virallista” kurssikirjaa ei t{\"a}m{\"a}n monisteen lis{\"a}ksi ole. Kurssi on hyvin tiivis suhteessa asiasis{\"a}lt{\"o}{\"o}n, ja k{\"a}sittelemi{\"a}mme asioita sivutaan lukuisissa l{\"a}hteiss{\"a}, joista olemme pyrkineet viittaamaan l{\"a}hinn{\"a} verkosta tai TTY:n kirjastosta l{\"o}ytyviin teoksiin. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n paikannuslaskuissa tarvittava menetelm{\"a}pankki on koottu eri matematiikan ja insin{\"o}{\"o}ritieteiden aloilta. Niiden v{\"a}lill{\"a} on usein koulukunta- ja tulkintaeroja, joten olemme parhaamme mukaan koettaneet k{\"a}ytt{\"a}{\"a} yhten{\"a}isehk{\"o}j{\"a} merkint{\"o}j{\"a} ja esitt{\"a}{\"a} yhteyksi{\"a} eri ajattelutapojen v{\"a}lill{\"a}. Kurssin kotisivuille http://math.tut.fi/courses/MAT-45800/ tulee (toivottavasti eritt{\"a}in lyhyt) lista monisteesta l{\"o}ytyneist{\"a} virheist{\"a}. Kiitokset prof. Robert Pich{\'e}lle, Helena Lepp{\"a}koskelle, Henri Pesoselle, Hanna Sairolle, Martti Kirkko-Jaakkolalle ja muille t{\"a}h{\"a}n tai edellisiin versioihin my{\"o}t{\"a}vaikuttaneille. Luvut, joita ei vuoden 2010 toteutuskerralla k{\"a}sitell{\"a}, on merkitty t{\"a}hdell{\"a} (*).",
author = "Simo Ali-L{\"o}ytty and Jussi Collin and Niilo Sirola",
note = "yhteisjulkaisu tietokonetekniikka laitoksen kanssa<br/>Contribution: organisation=mat,FACT1=0.5<br/>Contribution: organisation=tkt,FACT2=0.5",
year = "2010",
language = "Suomi",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka",
publisher = "Unknown Publisher",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - BOOK

T1 - MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010

AU - Ali-Löytty, Simo

AU - Collin, Jussi

AU - Sirola, Niilo

N1 - yhteisjulkaisu tietokonetekniikka laitoksen kanssa<br/>Contribution: organisation=mat,FACT1=0.5<br/>Contribution: organisation=tkt,FACT2=0.5

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Paikannustekniikoita ja niihin liittyviä algoritmeja on tutkittu Tampereen teknillisellä yliopistolla usean laitoksen ja tutkimusryhmän voimin jo vuosikymmenen ajan. Tähän kurssin MAT- 45800 Paikannuksen matematiikka monisteeseen on kerätty paikannuksessa tarvittavia algoritmeja ja matemaattisia työkaluja esimerkkien kera. Eri tekniikoiden ja laitteistojen yksityiskohtiin ei mennä, vaan kurssin jälkeen opiskelijan pitäisi pystyä ratkomaan sovelluskohtaisia ongelmia tarvitsematta montaakaan kertaa keksiä pyörää uudelleen. Tämä moniste ja kurssi antavat vahvan pohjan kurssille TKT-2540 Paikannuksen menetelmät, jonka kanssa aikaisempina vuosina on ollut yhteinen moniste. Käytännön syiden vuoksi aikai- sempi moniste on nyt jaettu kahteen osaan siten, että molemmilla kursseilla on oma moniste. Silti ko. kurssit liittyvät tiiviisti toisiinsa ja on erittäin suositeltavaa suorittaa molemmat kurssit samana lukuvuonna. Esitietoina tälle kurssille oletetaan Insinöörimatematiikan tai Laajan matematiikan kokonaisuus sekä perustiedot todennäköisyyslaskennasta. Lisäksi kurssi TKT-2530 Satellittipaikannuksen perusteet on hyödyllinen, muttei suinkaan pakollinen esitieto. ”Virallista” kurssikirjaa ei tämän monisteen lisäksi ole. Kurssi on hyvin tiivis suhteessa asiasisältöön, ja käsittelemiämme asioita sivutaan lukuisissa lähteissä, joista olemme pyrkineet viittaamaan lähinnä verkosta tai TTY:n kirjastosta löytyviin teoksiin. Käytännön paikannuslaskuissa tarvittava menetelmäpankki on koottu eri matematiikan ja insinööritieteiden aloilta. Niiden välillä on usein koulukunta- ja tulkintaeroja, joten olemme parhaamme mukaan koettaneet käyttää yhtenäisehköjä merkintöjä ja esittää yhteyksiä eri ajattelutapojen välillä. Kurssin kotisivuille http://math.tut.fi/courses/MAT-45800/ tulee (toivottavasti erittäin lyhyt) lista monisteesta löytyneistä virheistä. Kiitokset prof. Robert Pichélle, Helena Leppäkoskelle, Henri Pesoselle, Hanna Sairolle, Martti Kirkko-Jaakkolalle ja muille tähän tai edellisiin versioihin myötävaikuttaneille. Luvut, joita ei vuoden 2010 toteutuskerralla käsitellä, on merkitty tähdellä (*).

AB - Paikannustekniikoita ja niihin liittyviä algoritmeja on tutkittu Tampereen teknillisellä yliopistolla usean laitoksen ja tutkimusryhmän voimin jo vuosikymmenen ajan. Tähän kurssin MAT- 45800 Paikannuksen matematiikka monisteeseen on kerätty paikannuksessa tarvittavia algoritmeja ja matemaattisia työkaluja esimerkkien kera. Eri tekniikoiden ja laitteistojen yksityiskohtiin ei mennä, vaan kurssin jälkeen opiskelijan pitäisi pystyä ratkomaan sovelluskohtaisia ongelmia tarvitsematta montaakaan kertaa keksiä pyörää uudelleen. Tämä moniste ja kurssi antavat vahvan pohjan kurssille TKT-2540 Paikannuksen menetelmät, jonka kanssa aikaisempina vuosina on ollut yhteinen moniste. Käytännön syiden vuoksi aikai- sempi moniste on nyt jaettu kahteen osaan siten, että molemmilla kursseilla on oma moniste. Silti ko. kurssit liittyvät tiiviisti toisiinsa ja on erittäin suositeltavaa suorittaa molemmat kurssit samana lukuvuonna. Esitietoina tälle kurssille oletetaan Insinöörimatematiikan tai Laajan matematiikan kokonaisuus sekä perustiedot todennäköisyyslaskennasta. Lisäksi kurssi TKT-2530 Satellittipaikannuksen perusteet on hyödyllinen, muttei suinkaan pakollinen esitieto. ”Virallista” kurssikirjaa ei tämän monisteen lisäksi ole. Kurssi on hyvin tiivis suhteessa asiasisältöön, ja käsittelemiämme asioita sivutaan lukuisissa lähteissä, joista olemme pyrkineet viittaamaan lähinnä verkosta tai TTY:n kirjastosta löytyviin teoksiin. Käytännön paikannuslaskuissa tarvittava menetelmäpankki on koottu eri matematiikan ja insinööritieteiden aloilta. Niiden välillä on usein koulukunta- ja tulkintaeroja, joten olemme parhaamme mukaan koettaneet käyttää yhtenäisehköjä merkintöjä ja esittää yhteyksiä eri ajattelutapojen välillä. Kurssin kotisivuille http://math.tut.fi/courses/MAT-45800/ tulee (toivottavasti erittäin lyhyt) lista monisteesta löytyneistä virheistä. Kiitokset prof. Robert Pichélle, Helena Leppäkoskelle, Henri Pesoselle, Hanna Sairolle, Martti Kirkko-Jaakkolalle ja muille tähän tai edellisiin versioihin myötävaikuttaneille. Luvut, joita ei vuoden 2010 toteutuskerralla käsitellä, on merkitty tähdellä (*).

M3 - Commissioned report

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Matematiikka

BT - MAT-45800 Paikannuksen matematiikka 2010

PB - Unknown Publisher

ER -