TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Närpiö - Hyvinvointia yhteisöllisyydestä

Tutkimustuotos

Yksityiskohdat

AlkuperäiskieliSuomi
JulkaisupaikkaTampere
KustantajaTampereen teknillinen yliopisto; EDGE; Pirkanmaan liitto; DEMO Ikärakenneneuvosto; Närpes stad; Tammerprint Oy
Sivumäärä47
ISBN (elektroninen)978-952-15-2988-7
TilaJulkaistu - 2012
OKM-julkaisutyyppiD4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Tiivistelmä

”Hyvinvointia yhteisöllisyydestä” on hyvinvointi- ja asumiskeskussuunnitelma Närpiöön. Suunnitelmassa Närpiön terveyskeskusalueesta on muovautunut hyvinvoinnin keskus, jossa yhdistyvät ikäihmisten asuminen sekä monipuoliset terveys- ja vapaa-ajanpalvelut. Keskuksen tarkoituksena on toimia eri-ikäisten närpiöläisten kohtaamispaikkana, jossa kyläyhteisö tuodaan osaksi vanhusten päivittäistä elämää. Pyrkimyksenä on ollut luoda puitteet sosiaalisesti ja toiminnallisesti aktiiviselle arjelle ikäihmisten moninaiset tarpeet huomioon ottaen.

”Hyvinvointia yhteisöllisyydestä” on yksi MONIKKO-hankkeen kuudesta pilottisuunnitelmasta. Hanke on osa kansallisen ikärakennemuutosalueiden verkoston eli DEMO-verkoston työtä. Hanketta rahoittavat Työ- ja elinkeinoministeriö / Pirkanmaan liitto, Loimaan, Mikkelin, Mänttä-Vilppulan, Närpiön, Tampereen ja Turun kaupungit sekä TTY Arkkitehtuurin laitos.

Julkaisufoorumi-taso

Tilastokeskuksen tieteenalat

Latausten tilastot

Ei tietoja saatavilla