TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa

Tutkimustuotosvertaisarvioitu

Standard

Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa. / Viro, Ida Elina; Joutsenlahti, Jorma.

julkaisussa: FMSERA Journal , Vuosikerta 2, Nro 1, 2018, s. 90-99.

Tutkimustuotosvertaisarvioitu

Harvard

Viro, IE & Joutsenlahti, J 2018, 'Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa', FMSERA Journal , Vuosikerta. 2, Nro 1, Sivut 90-99.

APA

Viro, I. E., & Joutsenlahti, J. (2018). Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa. FMSERA Journal , 2(1), 90-99.

Vancouver

Viro IE, Joutsenlahti J. Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa. FMSERA Journal . 2018;2(1):90-99.

Author

Viro, Ida Elina ; Joutsenlahti, Jorma. / Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa. Julkaisussa: FMSERA Journal . 2018 ; Vuosikerta 2, Nro 1. Sivut 90-99.

Bibtex - Lataa

@article{79d6b219b68442e0a7a594289b009d04,
title = "Projektity{\"o}skentelyn kehitt{\"a}minen yl{\"a}koulun matematiikan opetuksessa",
abstract = "Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 aikana ovat ilmi{\"o}l{\"a}ht{\"o}inen oppiminen ja projektiluontoinen ty{\"o}skentely lis{\"a}{\"a}ntyneet peruskouluissa merkitt{\"a}v{\"a}sti. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa tarkastellaan oppilaan ja opettajan n{\"a}k{\"o}kulmasta l{\"a}hinn{\"a} yl{\"a}koulun matematiikan opetukseen liitetyn projektity{\"o}skentelyn kehitt{\"a}miskohteita sek{\"a} niihin mahdollisia kehitt{\"a}misehdotuksia. Tutkimusaineistoa on ker{\"a}tty kyselylomakkeilla ja havainnoinnilla LUMA Suomen Projektioppiminen-kehitt{\"a}mishankkeesta, StarT-projektikilpailusta ja Teknologiateollisuuden My TecH –ohjelmasta. Tutkimukseen osallistui 365 oppilasta ja 19 opettajaa. Projektity{\"o}skentelyn suurimmat haasteet voidaan luokitella oppilaan ja opettajan toimintaan, itse projektiin tai koulutoiminnan puitteisiin liittyviksi. Jokaiseen osa-alueeseen opettaja voi omalla toiminnallaan vaikuttaa.",
author = "Viro, {Ida Elina} and Jorma Joutsenlahti",
year = "2018",
language = "Suomi",
volume = "2",
pages = "90--99",
journal = "FMSERA Journal",
issn = "2489-4583",
number = "1",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - JOUR

T1 - Projektityöskentelyn kehittäminen yläkoulun matematiikan opetuksessa

AU - Viro, Ida Elina

AU - Joutsenlahti, Jorma

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 aikana ovat ilmiölähtöinen oppiminen ja projektiluontoinen työskentely lisääntyneet peruskouluissa merkittävästi. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan oppilaan ja opettajan näkökulmasta lähinnä yläkoulun matematiikan opetukseen liitetyn projektityöskentelyn kehittämiskohteita sekä niihin mahdollisia kehittämisehdotuksia. Tutkimusaineistoa on kerätty kyselylomakkeilla ja havainnoinnilla LUMA Suomen Projektioppiminen-kehittämishankkeesta, StarT-projektikilpailusta ja Teknologiateollisuuden My TecH –ohjelmasta. Tutkimukseen osallistui 365 oppilasta ja 19 opettajaa. Projektityöskentelyn suurimmat haasteet voidaan luokitella oppilaan ja opettajan toimintaan, itse projektiin tai koulutoiminnan puitteisiin liittyviksi. Jokaiseen osa-alueeseen opettaja voi omalla toiminnallaan vaikuttaa.

AB - Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 aikana ovat ilmiölähtöinen oppiminen ja projektiluontoinen työskentely lisääntyneet peruskouluissa merkittävästi. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan oppilaan ja opettajan näkökulmasta lähinnä yläkoulun matematiikan opetukseen liitetyn projektityöskentelyn kehittämiskohteita sekä niihin mahdollisia kehittämisehdotuksia. Tutkimusaineistoa on kerätty kyselylomakkeilla ja havainnoinnilla LUMA Suomen Projektioppiminen-kehittämishankkeesta, StarT-projektikilpailusta ja Teknologiateollisuuden My TecH –ohjelmasta. Tutkimukseen osallistui 365 oppilasta ja 19 opettajaa. Projektityöskentelyn suurimmat haasteet voidaan luokitella oppilaan ja opettajan toimintaan, itse projektiin tai koulutoiminnan puitteisiin liittyviksi. Jokaiseen osa-alueeseen opettaja voi omalla toiminnallaan vaikuttaa.

M3 - Article

VL - 2

SP - 90

EP - 99

JO - FMSERA Journal

JF - FMSERA Journal

SN - 2489-4583

IS - 1

ER -