TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä

Tutkimustuotos

Standard

Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä. / Martinsuo, Miia; Blomqvist, Marja.

Tampere : Unknown Publisher, 2010. 23 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste; Vuosikerta 2).

Tutkimustuotos

Harvard

Martinsuo, M & Blomqvist, M 2010, Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä. Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste, Vuosikerta. 2, Unknown Publisher, Tampere.

APA

Martinsuo, M., & Blomqvist, M. (2010). Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste; Vuosikerta 2). Tampere: Unknown Publisher.

Vancouver

Martinsuo M, Blomqvist M. Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä. Tampere: Unknown Publisher, 2010. 23 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste).

Author

Martinsuo, Miia ; Blomqvist, Marja. / Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä. Tampere : Unknown Publisher, 2010. 23 Sivumäärä (Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste).

Bibtex - Lataa

@book{0fcee334b1204b289433c996a0d24657,
title = "Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehitt{\"a}mist{\"a}",
abstract = "Tuotantotalouden ja yleisemmin liikkeenjohdon opinn{\"a}ytet{\"o}ihin sis{\"a}ltyy usein pyrkimys parantaa toiminnan tuloksellisuutta, mihin liittyy tarve kuvata ja kehitt{\"a}{\"a} jotain olemassa olevaa prosessia tai jopa m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} kokonaan uusi prosessi. Prosessit ovat asiakkaalle lis{\"a}arvoa luovia tapahtumaketjuja, joihin yritys k{\"a}ytt{\"a}{\"a} resursseja ja joita yrityksen kannattaa johtaa ja ohjata saavuttaakseen omat p{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}ns{\"a}. Prosessien mallintaminen on tarpeen, jotta voimavarat voidaan keskitt{\"a}{\"a} arvoa lis{\"a}{\"a}v{\"a}{\"a}n toimintaan ja tuloksellisuutta heikent{\"a}v{\"a}t tekij{\"a}t voidaan poistaa. Prosessien kuvaamiseen voi sis{\"a}lty{\"a} sek{\"a} prosessien muodostaman kokonaisuuden – prosessikartan tai prosessiarkkitehtuurin – tunnistaminen ett{\"a} yksitt{\"a}isten prosessien kuvaaminen arvoa lis{\"a}{\"a}v{\"a}{\"a}n toimintaan keskittyen. Suorituskyvyn parantamiseen t{\"a}ht{\"a}{\"a}v{\"a} prosessien kehitt{\"a}minen edellytt{\"a}{\"a} prosessin mittaamista ja voi merkit{\"a} toiminnan radikaalia uudelleenj{\"a}rjestely{\"a} (puhutaan re-engineeringist{\"a}) tai jatkuvia pienparannuksia (continuous improvement). Prosessin kuvaamisen ja kehitt{\"a}misen osaksi kuuluu keskeisten vastuiden ja resurssien tunnistaminen sek{\"a} prosessin edellytt{\"a}m{\"a}n ty{\"o}n kohdentaminen resursseille. T{\"a}ss{\"a} aineistossa kuvataan tiiviisti prosessien mallintamisen keskeiset asiat, jotka on syyt{\"a} tiet{\"a}{\"a} l{\"a}hdett{\"a}ess{\"a} prosessien kuvaamista ja/tai kehitt{\"a}mist{\"a} sis{\"a}lt{\"a}viin t{\"o}ihin, oli kyse sitten opinn{\"a}ytteest{\"a} tai ammattimaisesta prosessien kehitt{\"a}misty{\"o}st{\"a}. Teksti ei ota kantaa siihen, mist{\"a} prosessista on kyse, vaan pysyy neutraalina eri prosessien erityispiirteille. Teksti on pidetty tarkoituksella tiiviin{\"a}, ja viitteit{\"a} aihepiirin lis{\"a}kirjallisuuteen esitet{\"a}{\"a}n tekstin lopussa.",
author = "Miia Martinsuo and Marja Blomqvist",
note = "Contribution: organisation=tta,FACT1=1",
year = "2010",
language = "Suomi",
isbn = "978-952-15-2508-7",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste",
publisher = "Unknown Publisher",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - BOOK

T1 - Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä

AU - Martinsuo, Miia

AU - Blomqvist, Marja

N1 - Contribution: organisation=tta,FACT1=1

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Tuotantotalouden ja yleisemmin liikkeenjohdon opinnäytetöihin sisältyy usein pyrkimys parantaa toiminnan tuloksellisuutta, mihin liittyy tarve kuvata ja kehittää jotain olemassa olevaa prosessia tai jopa määrittää kokonaan uusi prosessi. Prosessit ovat asiakkaalle lisäarvoa luovia tapahtumaketjuja, joihin yritys käyttää resursseja ja joita yrityksen kannattaa johtaa ja ohjata saavuttaakseen omat päämääränsä. Prosessien mallintaminen on tarpeen, jotta voimavarat voidaan keskittää arvoa lisäävään toimintaan ja tuloksellisuutta heikentävät tekijät voidaan poistaa. Prosessien kuvaamiseen voi sisältyä sekä prosessien muodostaman kokonaisuuden – prosessikartan tai prosessiarkkitehtuurin – tunnistaminen että yksittäisten prosessien kuvaaminen arvoa lisäävään toimintaan keskittyen. Suorituskyvyn parantamiseen tähtäävä prosessien kehittäminen edellyttää prosessin mittaamista ja voi merkitä toiminnan radikaalia uudelleenjärjestelyä (puhutaan re-engineeringistä) tai jatkuvia pienparannuksia (continuous improvement). Prosessin kuvaamisen ja kehittämisen osaksi kuuluu keskeisten vastuiden ja resurssien tunnistaminen sekä prosessin edellyttämän työn kohdentaminen resursseille. Tässä aineistossa kuvataan tiiviisti prosessien mallintamisen keskeiset asiat, jotka on syytä tietää lähdettäessä prosessien kuvaamista ja/tai kehittämistä sisältäviin töihin, oli kyse sitten opinnäytteestä tai ammattimaisesta prosessien kehittämistyöstä. Teksti ei ota kantaa siihen, mistä prosessista on kyse, vaan pysyy neutraalina eri prosessien erityispiirteille. Teksti on pidetty tarkoituksella tiiviinä, ja viitteitä aihepiirin lisäkirjallisuuteen esitetään tekstin lopussa.

AB - Tuotantotalouden ja yleisemmin liikkeenjohdon opinnäytetöihin sisältyy usein pyrkimys parantaa toiminnan tuloksellisuutta, mihin liittyy tarve kuvata ja kehittää jotain olemassa olevaa prosessia tai jopa määrittää kokonaan uusi prosessi. Prosessit ovat asiakkaalle lisäarvoa luovia tapahtumaketjuja, joihin yritys käyttää resursseja ja joita yrityksen kannattaa johtaa ja ohjata saavuttaakseen omat päämääränsä. Prosessien mallintaminen on tarpeen, jotta voimavarat voidaan keskittää arvoa lisäävään toimintaan ja tuloksellisuutta heikentävät tekijät voidaan poistaa. Prosessien kuvaamiseen voi sisältyä sekä prosessien muodostaman kokonaisuuden – prosessikartan tai prosessiarkkitehtuurin – tunnistaminen että yksittäisten prosessien kuvaaminen arvoa lisäävään toimintaan keskittyen. Suorituskyvyn parantamiseen tähtäävä prosessien kehittäminen edellyttää prosessin mittaamista ja voi merkitä toiminnan radikaalia uudelleenjärjestelyä (puhutaan re-engineeringistä) tai jatkuvia pienparannuksia (continuous improvement). Prosessin kuvaamisen ja kehittämisen osaksi kuuluu keskeisten vastuiden ja resurssien tunnistaminen sekä prosessin edellyttämän työn kohdentaminen resursseille. Tässä aineistossa kuvataan tiiviisti prosessien mallintamisen keskeiset asiat, jotka on syytä tietää lähdettäessä prosessien kuvaamista ja/tai kehittämistä sisältäviin töihin, oli kyse sitten opinnäytteestä tai ammattimaisesta prosessien kehittämistyöstä. Teksti ei ota kantaa siihen, mistä prosessista on kyse, vaan pysyy neutraalina eri prosessien erityispiirteille. Teksti on pidetty tarkoituksella tiiviinä, ja viitteitä aihepiirin lisäkirjallisuuteen esitetään tekstin lopussa.

M3 - Book

SN - 978-952-15-2508-7

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Teknis-taloudellinen tiedekunta. Opetusmoniste

BT - Prosessien mallintaminen osana toiminnan kehittämistä

PB - Unknown Publisher

CY - Tampere

ER -