TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus

Tutkimustuotos

Standard

Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus. / Kylliäinen, Mikko; Hongisto, Valtteri.

Helsinki : Ympäristöministeriö, 2019. 50 s. (Ympäristöministeriön julkaisuja; Nro 28).

Tutkimustuotos

Harvard

Kylliäinen, M & Hongisto, V 2019, Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus. Ympäristöministeriön julkaisuja, Nro 28, Ympäristöministeriö, Helsinki.

APA

Kylliäinen, M., & Hongisto, V. (2019). Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus. (Ympäristöministeriön julkaisuja; Nro 28). Helsinki: Ympäristöministeriö.

Vancouver

Kylliäinen M, Hongisto V. Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus. Helsinki: Ympäristöministeriö, 2019. 50 s. (Ympäristöministeriön julkaisuja; 28).

Author

Kylliäinen, Mikko ; Hongisto, Valtteri. / Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus. Helsinki : Ympäristöministeriö, 2019. 50 Sivumäärä (Ympäristöministeriön julkaisuja; 28).

Bibtex - Lataa

@book{7ce60fdb6f754e9bacff494756e3c353,
title = "Rakennuksen {\"a}{\"a}niolosuhteiden suunnittelu ja toteutus",
abstract = "Tilan tarkoituksenmukainen k{\"a}ytt{\"o} edellytt{\"a}{\"a} sopivia {\"a}{\"a}niolosuhteita. {\"A}{\"a}niolosuhteet vaikuttavat esimerkiksi oppimiseen ja vuorovaikutukseen, ty{\"o}skentelyyn, toipumiseen sairaudesta, lepoon ja kokemukseen ymp{\"a}rist{\"o}n miellytt{\"a}vyydest{\"a}. Ohjeessa esitet{\"a}{\"a}n menettelytavat rakennuksen ja sen tilojen {\"a}{\"a}niolosuhteiden suunnitteluun ja sit{\"a} kuvaavien ominaisuuksien todentamiseen. {\"A}{\"a}niolosuhteiden suunnittelun tarkoituksena on hallita {\"a}{\"a}nen etenemist{\"a}, heijastumista ja vaimenemista k{\"a}ytt{\"o}tarkoitukseltaan erilaisissa tiloissa. Ohjeessa opastetaan menettelytavoista, joiden avulla {\"a}{\"a}niolosuhteita koskevat v{\"a}himm{\"a}isvaatimukset voidaan saavuttaa. Hyv{\"a}t {\"a}{\"a}niolosuhteet riippuvat sek{\"a} rakennuksen ominaisuuksista ett{\"a} k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}st{\"a}. Ohje ei tarkastele tilan k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n toiminnasta aiheutuvaa {\"a}{\"a}nt{\"a}.",
keywords = "akustiikka, huoneakustiikka, puheenerotettavuus, avoin oppimisymp{\"a}rist{\"o}, avotoimisto, opetustila",
author = "Mikko Kylli{\"a}inen and Valtteri Hongisto",
year = "2019",
month = "12",
language = "Suomi",
series = "Ymp{\"a}rist{\"o}ministeri{\"o}n julkaisuja",
publisher = "Ymp{\"a}rist{\"o}ministeri{\"o}",
number = "28",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - BOOK

T1 - Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus

AU - Kylliäinen, Mikko

AU - Hongisto, Valtteri

PY - 2019/12

Y1 - 2019/12

N2 - Tilan tarkoituksenmukainen käyttö edellyttää sopivia ääniolosuhteita. Ääniolosuhteet vaikuttavat esimerkiksi oppimiseen ja vuorovaikutukseen, työskentelyyn, toipumiseen sairaudesta, lepoon ja kokemukseen ympäristön miellyttävyydestä. Ohjeessa esitetään menettelytavat rakennuksen ja sen tilojen ääniolosuhteiden suunnitteluun ja sitä kuvaavien ominaisuuksien todentamiseen. Ääniolosuhteiden suunnittelun tarkoituksena on hallita äänen etenemistä, heijastumista ja vaimenemista käyttötarkoitukseltaan erilaisissa tiloissa. Ohjeessa opastetaan menettelytavoista, joiden avulla ääniolosuhteita koskevat vähimmäisvaatimukset voidaan saavuttaa. Hyvät ääniolosuhteet riippuvat sekä rakennuksen ominaisuuksista että käyttäjästä. Ohje ei tarkastele tilan käyttäjän toiminnasta aiheutuvaa ääntä.

AB - Tilan tarkoituksenmukainen käyttö edellyttää sopivia ääniolosuhteita. Ääniolosuhteet vaikuttavat esimerkiksi oppimiseen ja vuorovaikutukseen, työskentelyyn, toipumiseen sairaudesta, lepoon ja kokemukseen ympäristön miellyttävyydestä. Ohjeessa esitetään menettelytavat rakennuksen ja sen tilojen ääniolosuhteiden suunnitteluun ja sitä kuvaavien ominaisuuksien todentamiseen. Ääniolosuhteiden suunnittelun tarkoituksena on hallita äänen etenemistä, heijastumista ja vaimenemista käyttötarkoitukseltaan erilaisissa tiloissa. Ohjeessa opastetaan menettelytavoista, joiden avulla ääniolosuhteita koskevat vähimmäisvaatimukset voidaan saavuttaa. Hyvät ääniolosuhteet riippuvat sekä rakennuksen ominaisuuksista että käyttäjästä. Ohje ei tarkastele tilan käyttäjän toiminnasta aiheutuvaa ääntä.

KW - akustiikka

KW - huoneakustiikka

KW - puheenerotettavuus

KW - avoin oppimisympäristö

KW - avotoimisto

KW - opetustila

M3 - Commissioned report

T3 - Ympäristöministeriön julkaisuja

BT - Rakennuksen ääniolosuhteiden suunnittelu ja toteutus

PB - Ympäristöministeriö

CY - Helsinki

ER -