TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Signaalinkäsittelyn perusteet

Tutkimustuotos

Standard

Signaalinkäsittelyn perusteet. / Huttunen, Heikki.

Tampereen teknillinen yliopisto, 2014. 151 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste; Vuosikerta 1).

Tutkimustuotos

Harvard

Huttunen, H 2014, Signaalinkäsittelyn perusteet. Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste, Vuosikerta. 1, Tampereen teknillinen yliopisto.

APA

Huttunen, H. (2014). Signaalinkäsittelyn perusteet. (Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste; Vuosikerta 1). Tampereen teknillinen yliopisto.

Vancouver

Huttunen H. Signaalinkäsittelyn perusteet. Tampereen teknillinen yliopisto, 2014. 151 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste).

Author

Huttunen, Heikki. / Signaalinkäsittelyn perusteet. Tampereen teknillinen yliopisto, 2014. 151 Sivumäärä (Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste).

Bibtex - Lataa

@book{35f17f6bfef045058521eab51e730a50,
title = "Signaalink{\"a}sittelyn perusteet",
abstract = "K{\"a}sill{\"a} oleva moniste on tarkoitettu opetusmateriaaliksi Tampereen teknillisen yliopiston signaalink{\"a}sittelyn laitoksen kurssille {"}SGN-11000 Signaalink{\"a}sittelyn perusteet{"}. Materiaali on kehittynyt nykyiseen muotoonsa luennoidessani aiheesta Jyv{\"a}skyl{\"a}n yliopistossa lukuvuonna 1995–1996, Tampereen yliopistossa lukuvuonna 1999–2000 sek{\"a} Tampereen teknillisess{\"a} yliopistossa lukuvuosina 1999–2013. T{\"a}h{\"a}n painokseen on yhdistetty materiaalia aiemmista monisteista {"}SGN-1201 Signaalink{\"a}sittelyn menetelm{\"a}t{"} (2005) ja {"}SGN- 1251 Signaalink{\"a}sittelyn sovellukset{"} (2013).Luentomonisteen runko koostuu signaalink{\"a}sittelyn teorian keskeisist{\"a} aiheista, kuten diskreetit signaalit, niiden ominaisuudet ja generointi Matlabilla, lineaariset j{\"a}rjestelm{\"a}t, diskreetti Fourier-muunnos, FFT, z-muunnos, suodinsuunnittelu sek{\"a} n{\"a}ytteenottotaajuuden muuntelu. T{\"a}m{\"a}n lis{\"a}ksi kurssilla on tapana k{\"a}sitell{\"a} my{\"o}s tavallisimpia signaalink{\"a}sittelyn sovelluksia, kuten puheenk{\"a}sittely, kuvank{\"a}sittely ja -koodaus, digitaalinen video (MPEG-standardit), l{\"a}{\"a}ketieteellinen signaalink{\"a}sittely, ja hahmontunnistus. Vierailevat luennoitsijat laitokselta ja teollisuudesta hoitavat mahdollisuuksien mukaan osan sovellutusten esittelyst{\"a}.Kurssin tavoitteena on selvitt{\"a}{\"a} lineaaristen j{\"a}rjestelmien ja digitaalisen signaalink{\"a}sittelyn perusk{\"a}sitteet sek{\"a} luoda kuva sovelluskohteista. Kurssin k{\"a}yty{\"a}{\"a}n opiskelijan tulisi ymm{\"a}rt{\"a}{\"a} millaista signaalink{\"a}sittelyn parissa ty{\"o}skentely on ja mink{\"a} tyyppisiin ongelmiin sit{\"a} voidaan soveltaa.",
author = "Heikki Huttunen",
note = "Contribution: organisation=sgn,FACT1=1<br/>Portfolio EDEND: 2014-03-15",
year = "2014",
language = "English",
isbn = "978-952-15-3221-4",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalink{\"a}sittelyn laitos. Opetusmoniste",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - BOOK

T1 - Signaalinkäsittelyn perusteet

AU - Huttunen, Heikki

N1 - Contribution: organisation=sgn,FACT1=1<br/>Portfolio EDEND: 2014-03-15

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Käsillä oleva moniste on tarkoitettu opetusmateriaaliksi Tampereen teknillisen yliopiston signaalinkäsittelyn laitoksen kurssille "SGN-11000 Signaalinkäsittelyn perusteet". Materiaali on kehittynyt nykyiseen muotoonsa luennoidessani aiheesta Jyväskylän yliopistossa lukuvuonna 1995–1996, Tampereen yliopistossa lukuvuonna 1999–2000 sekä Tampereen teknillisessä yliopistossa lukuvuosina 1999–2013. Tähän painokseen on yhdistetty materiaalia aiemmista monisteista "SGN-1201 Signaalinkäsittelyn menetelmät" (2005) ja "SGN- 1251 Signaalinkäsittelyn sovellukset" (2013).Luentomonisteen runko koostuu signaalinkäsittelyn teorian keskeisistä aiheista, kuten diskreetit signaalit, niiden ominaisuudet ja generointi Matlabilla, lineaariset järjestelmät, diskreetti Fourier-muunnos, FFT, z-muunnos, suodinsuunnittelu sekä näytteenottotaajuuden muuntelu. Tämän lisäksi kurssilla on tapana käsitellä myös tavallisimpia signaalinkäsittelyn sovelluksia, kuten puheenkäsittely, kuvankäsittely ja -koodaus, digitaalinen video (MPEG-standardit), lääketieteellinen signaalinkäsittely, ja hahmontunnistus. Vierailevat luennoitsijat laitokselta ja teollisuudesta hoitavat mahdollisuuksien mukaan osan sovellutusten esittelystä.Kurssin tavoitteena on selvittää lineaaristen järjestelmien ja digitaalisen signaalinkäsittelyn peruskäsitteet sekä luoda kuva sovelluskohteista. Kurssin käytyään opiskelijan tulisi ymmärtää millaista signaalinkäsittelyn parissa työskentely on ja minkä tyyppisiin ongelmiin sitä voidaan soveltaa.

AB - Käsillä oleva moniste on tarkoitettu opetusmateriaaliksi Tampereen teknillisen yliopiston signaalinkäsittelyn laitoksen kurssille "SGN-11000 Signaalinkäsittelyn perusteet". Materiaali on kehittynyt nykyiseen muotoonsa luennoidessani aiheesta Jyväskylän yliopistossa lukuvuonna 1995–1996, Tampereen yliopistossa lukuvuonna 1999–2000 sekä Tampereen teknillisessä yliopistossa lukuvuosina 1999–2013. Tähän painokseen on yhdistetty materiaalia aiemmista monisteista "SGN-1201 Signaalinkäsittelyn menetelmät" (2005) ja "SGN- 1251 Signaalinkäsittelyn sovellukset" (2013).Luentomonisteen runko koostuu signaalinkäsittelyn teorian keskeisistä aiheista, kuten diskreetit signaalit, niiden ominaisuudet ja generointi Matlabilla, lineaariset järjestelmät, diskreetti Fourier-muunnos, FFT, z-muunnos, suodinsuunnittelu sekä näytteenottotaajuuden muuntelu. Tämän lisäksi kurssilla on tapana käsitellä myös tavallisimpia signaalinkäsittelyn sovelluksia, kuten puheenkäsittely, kuvankäsittely ja -koodaus, digitaalinen video (MPEG-standardit), lääketieteellinen signaalinkäsittely, ja hahmontunnistus. Vierailevat luennoitsijat laitokselta ja teollisuudesta hoitavat mahdollisuuksien mukaan osan sovellutusten esittelystä.Kurssin tavoitteena on selvittää lineaaristen järjestelmien ja digitaalisen signaalinkäsittelyn peruskäsitteet sekä luoda kuva sovelluskohteista. Kurssin käytyään opiskelijan tulisi ymmärtää millaista signaalinkäsittelyn parissa työskentely on ja minkä tyyppisiin ongelmiin sitä voidaan soveltaa.

M3 - Commissioned report

SN - 978-952-15-3221-4

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Signaalinkäsittelyn laitos. Opetusmoniste

BT - Signaalinkäsittelyn perusteet

PB - Tampereen teknillinen yliopisto

ER -