TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Virkkulan Seniorikylä: Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville

Tutkimustuotos: Diplomityö tai pro gradu -työ

Standard

Virkkulan Seniorikylä : Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. / Tero, Weman.

Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos, 2013. 99 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu; Vuosikerta 10).

Tutkimustuotos: Diplomityö tai pro gradu -työ

Harvard

Tero, W 2013, Virkkulan Seniorikylä: Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu, Vuosikerta. 10, Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos.

APA

Tero, W. (2013). Virkkulan Seniorikylä: Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu; Vuosikerta 10). Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos.

Vancouver

Tero W. Virkkulan Seniorikylä: Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos, 2013. 99 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu).

Author

Tero, Weman. / Virkkulan Seniorikylä : Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos, 2013. 99 Sivumäärä (Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu).

Bibtex - Lataa

@book{e11886fcaa414fe783befe04fce6893f,
title = "Virkkulan Seniorikyl{\"a}: Virikkeellisen yhteis{\"o}asumisen konsepti ik{\"a}{\"a}ntyville",
abstract = "Tilastollisesti tarkasteltuna suomalaisten keskim{\"a}{\"a}r{\"a}inen elinik{\"a} pitenee ja yleinen terveydentila on aiempaa huomattavasti parempi. Ty{\"o}i{\"a}n ja vanhuudenv{\"a}liin on syntynyt uusi ik{\"a}vaihe, ns. kolmas ik{\"a}, joka on aktiivisen toiminnan ja osallistumisen aikaa. Virkkulan seniorikyl{\"a} on virikkeellisen yhteis{\"o}asumisen konsepti ik{\"a}{\"a}ntyville. Virkkulan tutkimushankkeen tavoitteena on ollut luoda v{\"a}lj{\"a}hk{\"o}{\"o}n taajamarakenteeseen soveltuva yhteis{\"o}llisen asumisen konsepti, jossa erityist{\"a} huomiota kiinnitet{\"a}{\"a}n taloudelliseen toteuttamiskelpoisuuteen, energiataloudellisuuteen, uusiutuvien ja paikallisesti tuotettujen energial{\"a}hteiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n, toimivuuteen, tilank{\"a}yt{\"o}n joustavuuteen ja virikkeellisyyteen. Konseptin keski{\"o}ss{\"a} on ollut yhteis{\"o}llisten asumismuotojen kehitt{\"a}minen pientalotyyppiseen asuintalotypologiaan. Ryhm{\"a}asuminen toteutetaan kyl{\"a}m{\"a}isen{\"a} kokonaisuutena, johon liittyy luontevasti my{\"o}s palveluasuminen. Huomiota on kiinnitetty my{\"o}s arkkitehtonisen perusratkaisun energiaoptimointiin.Hanke koostuu TTY:n selvitys- ja suunnitteluosioista sek{\"a} Joensuun Tiedepuiston energiaselvityksist{\"a}. Hankkeen tuloksena on syntynyt t{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitelt{\"a}v{\"a}t luonnostasoiset arkkitehtuurialan suunnitelmat sek{\"a} niit{\"a} t{\"a}ydent{\"a}v{\"a} selostusosa. Aluksi luodaan katsaus suunnittelun reunaehtoihin, yhteis{\"o}llisen senioriasumisen nykytilaan ja kehitt{\"a}misalueisiin. Suunnitteluosiossa tutkitaan asumistypologioita ja kokonaiskonseptia sek{\"a} esitell{\"a}{\"a}n virikkeellisen yhteis{\"o}asumisen konsepti, rakennustyypist{\"o} ja tonttisovitus sek{\"a} energiaoptimoinnin periaatteet. Tonttisovelluksena esitell{\"a}{\"a}n aluekokonaisuus Outokummun Kuusj{\"a}rvelle.",
author = "Weman Tero",
year = "2013",
month = "6",
day = "5",
language = "Suomi",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - BOOK

T1 - Virkkulan Seniorikylä

T2 - Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville

AU - Tero, Weman

PY - 2013/6/5

Y1 - 2013/6/5

N2 - Tilastollisesti tarkasteltuna suomalaisten keskimääräinen elinikä pitenee ja yleinen terveydentila on aiempaa huomattavasti parempi. Työiän ja vanhuudenväliin on syntynyt uusi ikävaihe, ns. kolmas ikä, joka on aktiivisen toiminnan ja osallistumisen aikaa. Virkkulan seniorikylä on virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. Virkkulan tutkimushankkeen tavoitteena on ollut luoda väljähköön taajamarakenteeseen soveltuva yhteisöllisen asumisen konsepti, jossa erityistä huomiota kiinnitetään taloudelliseen toteuttamiskelpoisuuteen, energiataloudellisuuteen, uusiutuvien ja paikallisesti tuotettujen energialähteiden käyttöön, toimivuuteen, tilankäytön joustavuuteen ja virikkeellisyyteen. Konseptin keskiössä on ollut yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen pientalotyyppiseen asuintalotypologiaan. Ryhmäasuminen toteutetaan kylämäisenä kokonaisuutena, johon liittyy luontevasti myös palveluasuminen. Huomiota on kiinnitetty myös arkkitehtonisen perusratkaisun energiaoptimointiin.Hanke koostuu TTY:n selvitys- ja suunnitteluosioista sekä Joensuun Tiedepuiston energiaselvityksistä. Hankkeen tuloksena on syntynyt tässä julkaisussa esiteltävät luonnostasoiset arkkitehtuurialan suunnitelmat sekä niitä täydentävä selostusosa. Aluksi luodaan katsaus suunnittelun reunaehtoihin, yhteisöllisen senioriasumisen nykytilaan ja kehittämisalueisiin. Suunnitteluosiossa tutkitaan asumistypologioita ja kokonaiskonseptia sekä esitellään virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti, rakennustyypistö ja tonttisovitus sekä energiaoptimoinnin periaatteet. Tonttisovelluksena esitellään aluekokonaisuus Outokummun Kuusjärvelle.

AB - Tilastollisesti tarkasteltuna suomalaisten keskimääräinen elinikä pitenee ja yleinen terveydentila on aiempaa huomattavasti parempi. Työiän ja vanhuudenväliin on syntynyt uusi ikävaihe, ns. kolmas ikä, joka on aktiivisen toiminnan ja osallistumisen aikaa. Virkkulan seniorikylä on virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville. Virkkulan tutkimushankkeen tavoitteena on ollut luoda väljähköön taajamarakenteeseen soveltuva yhteisöllisen asumisen konsepti, jossa erityistä huomiota kiinnitetään taloudelliseen toteuttamiskelpoisuuteen, energiataloudellisuuteen, uusiutuvien ja paikallisesti tuotettujen energialähteiden käyttöön, toimivuuteen, tilankäytön joustavuuteen ja virikkeellisyyteen. Konseptin keskiössä on ollut yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen pientalotyyppiseen asuintalotypologiaan. Ryhmäasuminen toteutetaan kylämäisenä kokonaisuutena, johon liittyy luontevasti myös palveluasuminen. Huomiota on kiinnitetty myös arkkitehtonisen perusratkaisun energiaoptimointiin.Hanke koostuu TTY:n selvitys- ja suunnitteluosioista sekä Joensuun Tiedepuiston energiaselvityksistä. Hankkeen tuloksena on syntynyt tässä julkaisussa esiteltävät luonnostasoiset arkkitehtuurialan suunnitelmat sekä niitä täydentävä selostusosa. Aluksi luodaan katsaus suunnittelun reunaehtoihin, yhteisöllisen senioriasumisen nykytilaan ja kehittämisalueisiin. Suunnitteluosiossa tutkitaan asumistypologioita ja kokonaiskonseptia sekä esitellään virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti, rakennustyypistö ja tonttisovitus sekä energiaoptimoinnin periaatteet. Tonttisovelluksena esitellään aluekokonaisuus Outokummun Kuusjärvelle.

M3 - Diplomityö tai pro gradu -työ

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos. Asuntosuunnittelu. Julkaisu

BT - Virkkulan Seniorikylä

PB - Tampereen teknillinen yliopisto. Arkkitehtuurin laitos

ER -