TUTCRIS - Tampereen teknillinen yliopisto

TUTCRIS

Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen

Tutkimustuotos

Standard

Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen. / Anttila, Sanna; Hyytinen, Toni; Kivistö-Rahnasto, Jouni.

Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos, 2014. 31 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti).

Tutkimustuotos

Harvard

Anttila, S, Hyytinen, T & Kivistö-Rahnasto, J 2014, Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen. Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti, Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos, Tampere.

APA

Anttila, S., Hyytinen, T., & Kivistö-Rahnasto, J. (2014). Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti). Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos.

Vancouver

Anttila S, Hyytinen T, Kivistö-Rahnasto J. Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen. Tampere: Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos, 2014. 31 s. (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti).

Author

Anttila, Sanna ; Hyytinen, Toni ; Kivistö-Rahnasto, Jouni. / Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen. Tampere : Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos, 2014. 31 Sivumäärä (Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti).

Bibtex - Lataa

@book{6b91fbca03a54dc6982293b04c346023,
title = "Yritysten henkil{\"o}st{\"o}n kokonaisturvallisuuden ja ty{\"o}hyvinvoinnin j{\"a}rjestelm{\"a}llinen edist{\"a}minen",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} tutkimushankkeessa kehitettiin ja kokeiltiin toimintatapaa, jonka avulla yrityksess{\"a} voidaan muodostaa nykyist{\"a} kokonaisvaltaisempi kuva henkil{\"o}st{\"o}n turvallisuudesta. Toimintatavan avulla yrityksiss{\"a} voidaan kohdentaa ty{\"o}paikan turvallisuutta ja hyvinvointia parantavia toimenpiteit{\"a} muodostuneen kokonaiskuvan mukaisesti aikaisempaa kokonaisvaltaisemmin.Hankkeen p{\"a}{\"a}tavoitteena oli lis{\"a}t{\"a} teoreettista tietoa ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llist{\"a} osaamista siit{\"a}, miten yrityksess{\"a} voidaan edist{\"a}{\"a} henkil{\"o}st{\"o}n kokonaisturvallisuutta ja hyvinvointia huomioimalla sek{\"a} ty{\"o}- ett{\"a} vapaa-aika.Hankkeen osatavoitteina olivat:- tuottaa j{\"a}rjestelm{\"a}llinen toimintatapa, jonka avulla yritykset saavat nykyist{\"a} kokonaisvaltaisemman kuvan henkil{\"o}st{\"o}n poissaoloista ja jonka tuottaman tiedon avulla yritykset voivat aikaisempaa paremmin - kohdentaa ja kehitt{\"a}{\"a} turvallisuutta ja ty{\"o}hyvinvointia edist{\"a}vi{\"a} toimenpiteit{\"a}. Toimintatavan kehitt{\"a}misen keskeisen{\"a} l{\"a}ht{\"o}kohtana oli toimintatavan hyv{\"a}ksytt{\"a}vyys yrityksen ja henkil{\"o}st{\"o}n keskuudessa.- testata, arvioida ja kehitt{\"a}{\"a} toimintatapaa ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n prosesseja sek{\"a} ty{\"o}v{\"a}lineit{\"a} kohdeyrityksiss{\"a}- kehitt{\"a}{\"a} ja toteuttaa ty{\"o}v{\"a}lineiden kautta saatavan tiedon avulla henkil{\"o}st{\"o}n turvallisuuden ja ty{\"o}hyvinvoinnin parantamiseen t{\"a}ht{\"a}{\"a}vi{\"a} toimenpiteit{\"a}- vertailla erilaisten kehitettyjen toimenpiteiden toimivuutta ja tuloksekkuutta sek{\"a} ker{\"a}t{\"a} kokemuksia kehitt{\"a}misty{\"o}n eri vaiheistaHankkeen tulosten ja kokemusten pohjalta tutkijaryhm{\"a} laati suosituksen toimintatavan rakentamisesta henkil{\"o}st{\"o}n kokonaisturvallisuuden ja ty{\"o}hyvinvoinnin j{\"a}rjestelm{\"a}lliseen edist{\"a}miseen (HEKOTE).",
author = "Sanna Anttila and Toni Hyytinen and Jouni Kivist{\"o}-Rahnasto",
note = "Contribution: organisation=tta,FACT1=1<br/>Portfolio EDEND: 2014-10-13",
year = "2014",
language = "Suomi",
series = "Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti",
publisher = "Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos",

}

RIS (suitable for import to EndNote) - Lataa

TY - BOOK

T1 - Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen

AU - Anttila, Sanna

AU - Hyytinen, Toni

AU - Kivistö-Rahnasto, Jouni

N1 - Contribution: organisation=tta,FACT1=1<br/>Portfolio EDEND: 2014-10-13

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Tässä tutkimushankkeessa kehitettiin ja kokeiltiin toimintatapaa, jonka avulla yrityksessä voidaan muodostaa nykyistä kokonaisvaltaisempi kuva henkilöstön turvallisuudesta. Toimintatavan avulla yrityksissä voidaan kohdentaa työpaikan turvallisuutta ja hyvinvointia parantavia toimenpiteitä muodostuneen kokonaiskuvan mukaisesti aikaisempaa kokonaisvaltaisemmin.Hankkeen päätavoitteena oli lisätä teoreettista tietoa ja käytännöllistä osaamista siitä, miten yrityksessä voidaan edistää henkilöstön kokonaisturvallisuutta ja hyvinvointia huomioimalla sekä työ- että vapaa-aika.Hankkeen osatavoitteina olivat:- tuottaa järjestelmällinen toimintatapa, jonka avulla yritykset saavat nykyistä kokonaisvaltaisemman kuvan henkilöstön poissaoloista ja jonka tuottaman tiedon avulla yritykset voivat aikaisempaa paremmin - kohdentaa ja kehittää turvallisuutta ja työhyvinvointia edistäviä toimenpiteitä. Toimintatavan kehittämisen keskeisenä lähtökohtana oli toimintatavan hyväksyttävyys yrityksen ja henkilöstön keskuudessa.- testata, arvioida ja kehittää toimintatapaa ja käytännön prosesseja sekä työvälineitä kohdeyrityksissä- kehittää ja toteuttaa työvälineiden kautta saatavan tiedon avulla henkilöstön turvallisuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä- vertailla erilaisten kehitettyjen toimenpiteiden toimivuutta ja tuloksekkuutta sekä kerätä kokemuksia kehittämistyön eri vaiheistaHankkeen tulosten ja kokemusten pohjalta tutkijaryhmä laati suosituksen toimintatavan rakentamisesta henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmälliseen edistämiseen (HEKOTE).

AB - Tässä tutkimushankkeessa kehitettiin ja kokeiltiin toimintatapaa, jonka avulla yrityksessä voidaan muodostaa nykyistä kokonaisvaltaisempi kuva henkilöstön turvallisuudesta. Toimintatavan avulla yrityksissä voidaan kohdentaa työpaikan turvallisuutta ja hyvinvointia parantavia toimenpiteitä muodostuneen kokonaiskuvan mukaisesti aikaisempaa kokonaisvaltaisemmin.Hankkeen päätavoitteena oli lisätä teoreettista tietoa ja käytännöllistä osaamista siitä, miten yrityksessä voidaan edistää henkilöstön kokonaisturvallisuutta ja hyvinvointia huomioimalla sekä työ- että vapaa-aika.Hankkeen osatavoitteina olivat:- tuottaa järjestelmällinen toimintatapa, jonka avulla yritykset saavat nykyistä kokonaisvaltaisemman kuvan henkilöstön poissaoloista ja jonka tuottaman tiedon avulla yritykset voivat aikaisempaa paremmin - kohdentaa ja kehittää turvallisuutta ja työhyvinvointia edistäviä toimenpiteitä. Toimintatavan kehittämisen keskeisenä lähtökohtana oli toimintatavan hyväksyttävyys yrityksen ja henkilöstön keskuudessa.- testata, arvioida ja kehittää toimintatapaa ja käytännön prosesseja sekä työvälineitä kohdeyrityksissä- kehittää ja toteuttaa työvälineiden kautta saatavan tiedon avulla henkilöstön turvallisuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä- vertailla erilaisten kehitettyjen toimenpiteiden toimivuutta ja tuloksekkuutta sekä kerätä kokemuksia kehittämistyön eri vaiheistaHankkeen tulosten ja kokemusten pohjalta tutkijaryhmä laati suosituksen toimintatavan rakentamisesta henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmälliseen edistämiseen (HEKOTE).

M3 - Commissioned report

T3 - Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos. Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu. Laitosraportti

BT - Yritysten henkilöstön kokonaisturvallisuuden ja työhyvinvoinnin järjestelmällinen edistäminen

PB - Tampereen teknillinen yliopisto. Teollisuustalouden laitos

CY - Tampere

ER -